Популярни филмови клишета, които не спират да дразнят киноманите

Популярни филмови клишета, които не спират да дразнят киноманите

За да впечатлят публиката или да раздвижат сюжета, режисьорите трябва да измислят различни трикове. Но жалко, че понякога им хрумват само измислени съвпадения или вековни клишета. Те вече не предизвикват емоции, а просто ни карат да въртим очи.

Има ли страхлив, проблемен герой във филма, който само обърква нещата? Е, изчакайте малко - в крайна сметка той със сигурност ще извърши някакво героично дело и ще спаси всички.

Когато герой отговори на телефонно обаждане, но не можем да чуем човека отсреща, той повтаря всяка дума: "Имаш нужда от пари? 5000 долара? До сряда?"

Ако някой е казал, че някакво събитие е невъзможно, то със сигурност ще се случи. Би било хубаво мечтите ни винаги да се сбъдват и то по този начин.

Женските подмишници винаги са обръснати. Навън е апокалипсис или героинята бяга месеци наред от зомбита или се опитва да оцелее в космоса - но това няма значение. Ако тя вдигне ръка, ще разберем, че си е обръснала подмишниците вчера.

Очевидно в света на киното има специални куфари, с които се носят 1 милион долара. Никой дори не проверява дали цялата сума пари наистина е там, защото ако куфарът е пълен, тогава със сигурност знаем колко пари съдържа. Вероятно се продават на всеки ъгъл, защото хората често се нуждаят от тези куфари.

Дори героите да се движат по равен и прав път, те все пак трябва постоянно да завъртат волана, сякаш избягват препятствия. В същото време водачите винаги могат да се обърнат към пътниците, които седят отзад, и да говорят с тях цяла минута. Надяваме се, че в реалния живот никой никога не прави това.

Всеки герой, който по някаква причина се появява на екрана, но който всъщност не прави нищо или се прави на глупак, ще се окаже, че не е човекът, който сме си помислили.

Обикновените хора винаги са по-добри в решаването на казуси, отколкото полицията. Служителите на закона в повечето филми играят ролята на сирени и мигащи светлини и се появяват само когато престъплението е разкрито.

Семействата приготвят 100 ястия за обикновена вечеря, която никой не яде. Възрастните разговарят помежду си, а децата се навъртат около храната. Кучетата, ако има такива, са единствените, които искат да ядат.

Одеялото, след всяка секс сцена, подозрително приема формата на латинската буква L, покривайки тялото на жената и бедрата на мъжа. Е, ние разбираме какво се опитват да скрият от нас, но в реалния живот това не се случва.

Банята е едно от местата, където със сигурност ще се случи неочакван обрат в живота на персонажа. Може би затова толкова рядко ходят там - просто се страхуват. Дори след сън не бързат да влизат в банята.

Филмовите снайперисти винаги разкриват местоположението си с лазерните мерници на пистолета. Сякаш никой няма да забележи тази червена точка върху героя.

Как изглежда филмовата закуска през делничните дни - можете да не бързате, да готвите тонове храна и да разговаряте със семейството си. Не знаем как успяват да го направят, защото обикновените хора имат време само да си вземат душ, да загреят вчерашната храна или бързо да изядат една бисквита. 

Ако жените са преследвани, те винаги се спъват и падат.

Момичетата лесно се влюбват в най-гнусните персонажи или глупавите мускулести мъже, които им се подиграват. В същото време добродушните хора, които правят всичко за тях, попадат в приятелската зона.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay