10 от най-добрите филми с участието на Линдзи Лоън

10 от най-добрите филми с участието на Линдзи Лоън
Instagram

Завръщането на Линдзи Лоън на екрана вече е факт. На 10 ноември беше премиерата на "Falling for Christmas", празнична романтична комедия, която демонстрира комедийните умения, с които Лоън стана известна в първите си филми. 

Преди близо 25 години Лоън стана известна с работата си като модел, участието си в приблизително 60 телевизионни реклами и най-вече с ролята си на еднояйчните близначки Ани и Хали в "Капан за родители" от 1998 г.

През следващите години Лоън се доказа отново и отново, участвайки в "ХърбиЗареден до дупка" и "Шантав петък", "Гадни момичета" и други. Освен всички тези запомнящи се роли, тя имаше и успешна музикална кариера. 

През 2007 година няколко сблъсъци със закона, включващи употребата на забранени вещества и нейната ненадеждност на снимачните площадки, нанесоха удар върху кариерата ѝ. Лоън се бори със зависимостта си в продължение на години, но най-накрая започва да възстановява кариерата си. 

Можем да видим актрисата в новия романтичен коледен филм на Netflix "Falling for Christmas", а за да отпразнуваме завръщането ѝ, нека си припомним някои от най-добрите филми с нейно участие:

"Гадни момичета"

Тийнейджърската комедия от 2004 г. "Гадни момичета" разказва историята на 16-годишно ново момиче в американска гимназия, което се учи да се ориентира в групите в училище, йерархиите и тормоза. Лоън играе споменатото ново момиче, Кади Херон, 16-годишна, която преди това е била на домашно обучение в Африка. Кеди се сприятелява със самотници, впечатлява учителите си и се влюбва. Но когато тя неволно се присъединява към популярните момичета, известни като The Plastics, настъпват удари с нож в гърба, тийнейджърска драма и запомнящи се реплики.

"Капан за родители"

След като са разделени веднага след раждането си, за да живеят с разведените си родители, две близначки (Лоън) случайно се срещат на летен лагер и решават да разменят животите си, за да прекарат време с родителя, когото никога не са познавали. Лоън изигра главната роля на двете 11-годишни близначки - калифорнийката Хали Паркър и англичанката Ани Джеймс, които се опитват да попречат на баща си да се ожени за златотърсачка и да възродят любовта между родителите си.

"Шантав петък"

Базирана на едноименния роман, тази класическа комедия от 2003 г. проследява майка и дъщеря, които сменят телата си чрез силата на магическа бисквитка. Лоън играе Ана Коулман, тийнейджърка, която се сблъсква с много неща- тормоз в училище, влюбване в момче, което майка ѝ не одобрява, бъдещ втори баща, който тя не харесва, и потенциален голям пробив за нейната група, който се случва в нощта на сватбената репетиция майка ѝ. След размяната на тялото, Лоън играе собствената си майка, Тес, хваната в капан в тялото на Анна.

 

"В човешки облик"

"В човешки облик" е филм от 2000 г., който показва какво се случва, когато една кукла магически оживява. Лоън играе ролята на Кейси Стюарт, младо момиче, което разкрива заклинание за възкресяване на мъртвите. Желаейки да върне починалата си майка към живота, Кейси се опитва да извърши ритуала, но някои кичури коса от нейната кукла Ева се смесват с косата на майка ѝ. На следващата сутрин Кейси се събужда и открива, че нейната подобна на Барби кукла вече е жена в реален размер.

"Изповедта на една малолетна актриса"

Базиран на едноименния роман, "Изповедта на една малолетна актриса" Лола, 15-годишна амбициозна актриса, чието семейство се премества в нов квартал. Лола получава роля в училищната пиеса, но тя използва актьорските си умения, за да излъже приятелите и съучениците си. Когато тя и най-добрата ѝ приятелка Ела отиват в Ню Йорк, за да се опитат да видят прощалното турне на любимата си група, всичко, което може да се обърка, се случва и лъжите на Лола се разплитат.

"Гореща следа"

"Гореща следа" е филм на Disney Channel от 2002 г. Лоън играе ролята на Лекси Голд, богата тийнейджърка от Манхатън, която приема сериозно работата си в училищния вестник. След като нейна статия и снимки за един от нейните учители са отпечатани в градския вестник, учителят изчезва. Лекси събира най-добрата си приятелка, редактора на училищния вестник, фотографа на вестника и друг учител, за да разследва какво се е случило с г-н Уокър.

"Хърби: Зареден до дупка"

"Хърби: Зареден до дупка" от 2005 г. е шестият филм за фолксвагена Хърби. Лоън играе Маги Пейтън, бивша улична състезателка, която намира Хърби на бунището. Маги участва с него на автомобилното състезание НАСКАР. Хърби обаче има някои нови хитринки и се кани да направи зрителите участници в тази високоскоростна комедия. В лудата надпревара Хърби е подложен на изпитание - на пистата, извън нея и къде ли още не.

 

"Лош късмет"

Ашли е момиче, към което съдбата винаги е била благосклонна - тя е красива, има страхотна работа и добри приятели, момчетата се надпреварват да я канят на срещи. Джейк, от друга страна, изобщо няма късмет - той е непохватен, постоянно му се случват неприятности, не му върви и тъкмо е загубил работата си в боулинг зала.

Една вечер тези две пълни противоположности се срещат на маскен бал и разменят импулсивна целувка в мига, в който две падащи звезди си пресичат пътя на небето. Неочаквано късметът им се обръща на 180 градуса - Джейк се сприятелява с богат музикант, започва успешна кариера и забогатява, а Ашли губи работата и апартамента си след недоразумение с полицията…

"Последното кънтри шоу"

Тази музикална комедия от 2006 г. предоставя поглед зад кулисите на хората, които работят в измисленото вариететно радиошоу "A Prairie Home Companion". Тъй като шоуто ще бъде спряно, изпълнителите изнасят едно последно шоу между разговорите, припомняйки си стари времена, виждайки призрак и ставайки свидетели на смърт. Лоън играе Лола, част от триото, което пее Johnson Girls.

 

"Страшен филм 5"

Джоди и Дан се преместват в нов дом само за да открият, че паранормални сили контролират всичко в къщата. Това откритие ги кара да разследват сами ситуацията – решение, което се превръща в най-голямата им грешка. Убедена, че е преследвана от вещица, Джоди попада на ловец на духове, който обира вещите на клиентите си, група от самовлюбени балерини, които се мразят една друга, мъж, който влиза в съзнанието на хората и видеокасета на предишните собственици на къщата (Чарли Шийн и Линдзи Лоън), които също са станали жертви на призрачните сили.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay