Магична „Приказка за Долната земя“

Ирена Първанова от студио Змей създава красива и мистична история за израстването в духа на анимацията и с илюстрациите на Мира Мирославова.

Магична „Приказка за Долната земя“

Името на Студио Змей се свързва с проекта за първия анимационен сериал с български фолклорни мотиви "Златната ябълка". Но това не е единственото постижение на талантливия екип, обединил творчеството си около превеждането на традициите през времето, така че да бъдат достъпни и за най-младите. След няколко успешни анимационни проект, сега е време за... приказка!

"Приказка за Долната земя" е дело на талантливата сценаристка Ирена Първанова. С нея по книгата работи и Мира Мирославова, чиито илюстрации носят дъха на онова вълшебно детство, което всеки един от нас пази в спомените си.

Магична „Приказка за Долната земя“

Алекс е обикновено тринайсетгодишно момче. Толкова обикновено, че се чувства почти невидимо, особено в семейство с двама по-големи и талантливи братя. Единствените приятели на Алекс са видеоигрите и той е изключително щастлив, когато разбира, че семейството му ще отсъства цяло лято. Докато си прави планове за това как ще остане напълно сам в София в компанията на "Спасителите на галактиката" и изключително много пица, просто няма как да предвиди това, което го сполетява. Родителите му решават да го изпратят на гости при баба, която никога не е виждал и то в най-затънтеното място на света – село Вратня.

Но вместо очакваното скучно лято без интернет, кабелна телевизия и обхват на телефона, сред виещите се улички на селото Алекс открива верни приятелства и необясними загадки, за които никой от жителите не иска да говори. А от горите около Вратня се носят омайващи песни, които призовават момчето по име.

За Алекс започва вълнуваща игра, в която съдбата на света е заложена на карта и която завинаги ще промени живота му. Но и в най-дълбокия мрак се крие светлина…

Магична „Приказка за Долната земя“

В тази непозната "Приказка за Долната земя" нищо не е такова, каквото изглежда – часовниковите кули мълчат, улиците се сливат, наоколо бродят таласъми, самовили и вещици, а най-трудната битка е тази със собствените си страхове.

Това е вълнуваща и красива история, в която фолклор, магия и съвременност се преплитат и в която ти сам избираш какъв да бъдеш утре.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay