Мракът напира, нужно е само „Пропукване“ – нов трилър от Карин Слотър

„Пропукване“ от Карин Слотър чертае дълбоки резки в привидно съвършените животи на богатите, за да извади тъмнина, която повечето трилърови писатели не смеят.

Мракът напира, нужно е само „Пропукване“ – нов трилър от Карин Слотър

От днес на пазара вече можете да откриете "Пропукване", нов трилър от бестселъровата авторка Карин Слотър ("Триптих","Добрата дъщеря","Красиви момичета"). Още с първите си романи Слотър се превръща в истинско събитие в трилъровата литература, като съчетава страховити спускания в мрачните бездни на човешката душа и завладяващ, напрегнат стил, спечелил сърцата на читатели в над 120 държави по света.

Абигейл Кампано е имала бурна вечер.Току-що е конфронтирала съпруга си заедно от поредните му извънбрачни залитания и се прибира в богаташката си, съвършена къща, за да осмисли случилото се. Но в момента, в който влиза, светът ѝ се преобръща. Абигейл открива дъщеря си Ема мъртва, а непознат мъж – надвесен с нож над нея. Като събира последните капки сила и кураж, които дори не е знаела, че притежава, разбитата майка отвръща на удара на нападателя и го убива на място.

Но тогава разбира, че е прочела сцената погрешно. Напълно, катастрофално погрешно. Дъщеря ѝ не е мъртва, а отвлечена, а стрелките на часовника неумолимо отброяват минутите д овреме, в което вече ще бъде твърде късно да ѝ се помогне.

Специален агент Уил Трент има изобилие от лични проблеми, с които трябва да се разправя. След негово вътрешно разследване са уволнени корумпирани полицаи, но това не му печели точки за популярност сред останалите вътре в службата. Новата му партньорка го ненавижда, защото собственоръчно е изтикал майка ѝ от ръководния ѝ пост, а природата му на единак го прави още по-труден за съвместна работа.

Но в момента, в който влиза на сцената на престъплението, той вижда нещата по съвсем друг начин от всички останали. Двете убийства не се развиват в настоящето. Те се простират далеч в миналото и кошмарната игра едва сега започва. Единственото, което остава, е разяждащото чувство, че разследването му прорязва дълбоки резки в привидно перфектните животи на богатите – там, откъдето демони в човешки образ изпълзяват на повърхността, жадни за разплата.

Мракът напира, нужно е само „Пропукване“ – нов трилър от Карин Слотър

"Пропукване"(ИК "Сиела") е умел, находчив трилър, който се доказва като истинско постижение в жанра.Карин Слотър запраща читателя в бездната още с първите изречения и превръща в своя запазена марка постоянното напрежение до самия край – облекчена глътка въздух е възможна едва след затварянето на последната страница.

"Пропукване" е вторият трилър с участието на специален агент Уил Трент, но самостоятелна история, която може да бъде четена без поредност.

Карин Слотър ни отвежда на дълбоки и тъмни места, на които други писатели не смеят да отидат. Тя е един от най-смелите писатели на криминална литература в наши дни.

Уошингтън Пост

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay