Отмъщение гори в „Кралството на обречените“ от Кери Манискалко

Дългоочакваното продължение на „Кралството на прокълнатите“ ни води право към портите на ада

Отмъщение гори в „Кралството на обречените“ от Кери Манискалко

Феноменалният роман "Кралството на прокълнатите", разказващ историята на вещица, която се замесва със силите на мрака, за да отмъсти за смъртта на сестра си, превърна американската писателка Кери Манискалко в една от новите кралици на романтичното фентъзи. А продължението на изкусителната ѝ поредица се превърна в едно от най-дългоочакваните и търсени заглавия за 2022 година от почитателите на жанра. 

Чакането най-после приключва, защото е време да пристъпим в дебрите на "Кралството на обречените" – книга втора от изпепеляващата трилогия, която ни отвежда от Сицилия през XIX век право към портите на ада. И обещава да поднесе на читателите опияняващо пиршество за сетивата, изпълнено с ​​безкрайни интриги, отмъщение, страст и изкушения…

Ако до преди няколко месеца някой я попиташе какво е най-лошото нещо, което може да се случи на една стрега – или вещица – като нея, Емилия би отговорила, че това е да срещне прокълнатите. Безсмъртни създания, крадящи души за Дявола. Себични и греховно изкусителни  същества, от които трябва да се пази.

Но сега Витория е мъртва, а истинският ѝ убиец все още е някъде на свобода. Емилия вече не се страхува от прокълнатите, защото е готова на всичко, за да отмъсти за смъртта на сестра си. Дори ако трябва да пристъпи през портите на ада и да се изправи срещу всички принцове на Седемте кръга и да ги подчини на волята си. Дори ако цената е душата ѝ.

Веднъж влязла във владенията на Дявола, които са толкова различни от всичко, което някога си е представяла, Емилия ще трябва да направи избор. От едната ѝ страна е старият ѝ съюзник от света на смъртните Гняв – безбожно красивият принц на войната, който на пръв поглед е готов да ѝ помогне. Но може ли Емилия да му се довери наистина… или той крие опасни тайни за истинската си същност? 

От другата ѝ страна е съблазнителният Гордост – кралят на прокълнатите, за когото Емилия доброволно се е съгласила да се венчае. Стига да получи това, което иска.

Едно е ясно в "Кралството на обречените". Емилия не може да има доверие на никого в това селение на предателства и интриги, на сласт и похот, където всички преследват своите собствени интереси…. 

Но дори в ада, яростта и гневът са силни оръжия. А Емилия може да бъде неговата кралица. И демоните съвсем скоро ще научат, че няма нищо по-опасно от вещица, поела клетва за отмъщение. 

Демонични принцове, луксозни дворци, мистериозни покани за пищни партита и противоречиви улики оживяват в този богат, плътен и нажежен до бяло дарк фентъзи роман. В "Кралството на обречените" от Кери Манискалко забраненият вкус на греха е сладък, а изкушенията дебнат зад всеки ъгъл.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay