Смеете ли да влезете в „Кулата на шутовете“ – нов роман от автора на феномена „Вещерът“

Книгата дава начало на нова трилогия от легендарния Анджей Сапковски

Смеете ли да влезете в „Кулата на шутовете“ – нов роман от автора на феномена „Вещерът“

Няколко месеца след появата на едноименния сериал по една от най-успешните фентъзи поредици –  "Вещерът", на български език вече може да откриете първа част от изцяло нова поредица от полския автор – Анджей Сапковски!

"Кулата на шутовете" е историческо фентъзи, в което реални събития от европейската история се преплитат с магични елементи и в което Средновековието оживява по един  реалистичен, но и брутален начин.

Смеете ли да влезете в „Кулата на шутовете“ – нов роман от автора на феномена „Вещерът“

А знаете ли как може да се разбере дали едно време е историческо? По това, че се случват много неща, и то бързо. А в тази история наистина се случват много неща! При това светкавично.

Запознайте се с Рейнмар от Белава. За него хората говорят, че е лекар, благородник, недоучил магьосник или просто вятърничев  (незадължително в тази последователност). Животът тече относително спокойно, докато през един много злополучен ден Рейнмар не е обвинен в прелюбодейство и в убийство. И макар да знае, че ръцете му не са изцапани с кръв, той е принуден да бяга.

Извън границите на града обаче неприятноститте първа започват. И се оказва, че торбите с жълтици няма да помогнат. Защото Хуситските войни са в разгара си, Инквизицията търси своите (невинни) жертви, а нещо зло се прокрадва из сенките. Апокалипсисът сякаш тропа на вратата на света, а от Рейнмар, за негово нещастие, зависят ужасно много неща.

Тази история започва мило и приятно, радостно и трогателно. Но нека това не ви заблуждава...

Само преди няколко месеца създателите на хитовата игра Kingdom Come: Deliverance, Warhorse Studios, признават, че са черпили вдъхновение именно от "Кулата на шутовете", а самият Анджей Сапковски определя книгата като най-добрата си творба! Така че –  пригответе се за шеметно приключение!

"Кулата на шутовете" съчетава най-добрите традиции на историческия роман с елегантно поднесени фентъзи елементи, болезнено реалистичен свят и неповторимото пиперливочувство за хумор на Сапковски, което феновете на "Вещерът" добре  познават.

Сагата за Гералт може и да е завършила, но сега е ред на Рейнмар да спечели сърцата ви!

 

Краят на света не настъпи в Лето Господне 1420. Макар и много неща да подсказваха, че ще настъпи. Не се оправдаха мрачните пророчества на хилиастите, които предсказваха датата на Края съвсем точно, а именно в първия понеделник на месец февруари 1420 година, след Света Схоластика…

Не настъпи Краят на света. Той не загина и не изгоря. Поне не целият. Но и така беше весело.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay