„Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей – животът е по-щастлив далеч от шума

В „Изкуството да бъдеш спокоен” авторът на световния бестселър „Твоето его е врагът” Райън Холидей ни повежда на поход срещу двете най-пагубни влияния в живота ни – напрежението и стреса.

„Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей – животът е по-щастлив далеч от шума

По книжарниците излезе "Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей – ментор на десетки успешни личности по света, ръководител на свръхпопулярни кампании за "Гугъл” и автор на хита "Твоето его е врагът”. В предишната си книга Холидей атакува вечния враг, който дреме във всеки от нас и ни нашепва, че не сме достатъчно добри – егото. В "Изкуството да бъдеш спокоен” той обръща поглед към други двама мъчители в живота ни – напрежението и безпокойството.

„Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей – животът е по-щастлив далеч от шума

В живота ни често цари хаос. За известна част са виновни външни фактори – шумното строителство, разговорите по улицата, лаят на кучетата, клаксоните на колите. За друга част сме си виновни сами – липсата на организация, неспособността на кажем не, отровният шепот на егото ни, което ни кара да се нагърбваме с повече, отколкото можем да носим.

Тези условия не са подходяща среда, в която човек може лесно да свърши каквото и да било. Но как така има хора, сполетени от нещастия и трудности, които не само че не стават жертва на напрежението, безпокойството и съжалението, но всъщност именно тогава намират необходимото спокойствие, за да мислят ясно и да създадат най-добрите си трудове?

Култовият автор на мотивиращи книги и статии и ментор Райън Холидей продължава своя път към спокойствието и продуктивността след световния си бестселър "Твоето его е врагът”. Холидей е световноизвестен маркетингов специалист, ръководил кампании за "Гугъл” и компании от ранга на "American Apparel”, една от най-големите модни вериги в света. В "Изкуството да бъдеш спокоен” (ИК "Сиела") Райън Холидей разказва личната си философия – когато не позволяваш на празния шум на света да те смущава, тогава владееш живота си напълно и нищо не може да го извади от релси. Защото ако успееш да постигнеш мир със себе си, тогава целият свят може да се намира във война, но ти пак ще можеш да мислиш и да работиш добре.

"Изкуството да бъдеш спокоен” подчертава огромното значение на спокойствието в човешкия живот – далеч от постоянните смущения и дребнави проблеми, които ни карат да живеем без цел и смисъл. Далеч от информационния шум, от преувеличените до колосални размери от медиите и социалните мрежи световни кризи. Рядко осъзнаваме пагубните ефекти на целия този смазващ стрес, на който сме изложени постоянно. Но ключът към по-щастлив и смислен живот – и ключът към успеха – в действителност се крият именно в способността да се изключим от отровата, да намерим вътрешния си баланс и да започнем да практикуваме изкуството да бъдеш спокоен.

В тази епоха на изкуствено възмущение и постоянно разсейване способността да запазиш вътрешен покой е може би по-важна от всичко. Книгата на Райън Холидей възражда древната мъдрост и призовава за тих живот на фона на шумния и неспокоен свят.

Марк Менсън, автор на "Тънкото изкуство да не ти пука”

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay