„Обичай ме навеки” – творчески дебют на младата поетеса и журналистка Виктория Милчева

„Обичай ме навеки” – творчески дебют на младата поетеса и журналистка Виктория Милчева

С настъпването на пролетта, когато всичко разцъфва за нов живот, е представянето на първата самостоятелна стихосбирка "Обичай ме навеки” на младата поетеса и журналистка Виктория Милчева. Представянето на творбата ще бъде в галерия – книжарница "София Прес”, като това е творчески дебют и на талантливия художник Евгени Йорданов като илюстратор, който е автор на илюстрациите, включени в книгата на издателска къща "Виделина”.

Популярното българско издателство, представлявано от Стефан Кирлашев, нашумяло с хитови заглавия в областта на науката, духовността, философията, психологията и културата, даде шанс за творчески прощъпулник на двама млади творци: художник-сюрреалист Евгени Йорданов, завършил "Графика” в Националната художествена академия в класа на доц. Христо Стайков и журналистката Виктория Милчева. Авторката е пряка потомка на поета Иван Милчев, на спортният журналист ветеран Силвестър Милчев, на писателката Крася Титянова и на възрожденския просветител Георги Богданов, възпитаник на Йоаким Груев.

„Обичай ме навеки” – творчески дебют на младата поетеса и журналистка Виктория Милчева

Издателска къща "Виделина" от 1994 г. до момента е публикувало творбите на десетки български и чужди творци, като издаването на стихосбирката на Виктория Милчева съвпадна с голямата награда, която получи авторката от европейската асоциация за поезия Еuro Poesie –Париж за стихотворението ѝ "С  целувка нежна глътка вино да отпием".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay