„Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън – безсмъртната рапсодия на гениалния вокалист на Queen

Историята на краля със звезден глас оживява отново в новото издание на биографията

„Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън – безсмъртната рапсодия на гениалния вокалист на Queen

Със специфичните си жестове на сцената и с божествения си глас Фреди Меркюри – вокалистът на британската банда Queen – е една от рок звездите, които са оставили ярка следа не само на музикалната сцена, но и в световната история.

Съдбата на краля със звезден глас оживява отново в новото издание на изчерпателната "Фреди Меркюри: Биография” от уважаваната журналистка Лора Джаксън (изд. "Сиела”, превод: Цветана Генчева).

Родено с името Фарух Булсара, гениалното момче от остров Занзибар остава енигма години след трагичната си кончина. Истинска стихия на сцената и в студиото, но и човек, раздиран от терзания и противоречия – считаният за един от най-влиятелните рок музиканти певец печели милиарди сърца по света и се превръща в легенда с умението си да изправя на крака стадиони от почитатели и да вдъхва живот на всяка песен. Винаги готов да се изправи срещу общоприетото, той успява да предизвика истинска революция в света на музиката. А ексцентричният му начин на живот и до днес буди противоречиви мнения.

„Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън – безсмъртната рапсодия на гениалния вокалист на Queen

 "Фреди Меркюри: Биография” проследява пътя на вокалиста от детските му години на остров Занзибар, през първите му години във Великобритания – времето, в което Меркюри се опитва да пробие на рок сцената със Smile, годините му в колежа по изящни изкуства и раждането на звездата на кралицата, турнетата и уникалните записи – та до трагичната му смърт след заразяването на Меркюри със СПИН и отзвука, която тя има по света.

Изданието е базирано на ексклузивни интервюта с някои от най-близките хора на Меркюри, включително с музикантите от Queen, а също и с други звезди, които разказват любопитни истории за работата си с него – като Клиф Ричард, Ричард Брансън и Брус Дикинсън.

Пътят на Фреди Меркюри е осеян със секс, наркотици и рокендрол, но това е и пътят на човек, изпълнен с истинска страст и абсолютна отдаденост към близките, феновете и нейно величество Музиката. А звездата на Вълшебникът от "Уембли” ще продължи да грее ярко на небосклона на световната сцена.

Лора Джаксън има зад гърба си редица биографии с някои от легендарните рок имена  като Брайън Джоунс, Стивън Тайлър, Боно, Бон Джоуви, както и на китариста на Queen Брайън Мей. Изключителните ѝ познания на музиката и историята на рока, както и талантът ѝ да предава увлекателно и прецизно събития, я превръщат в един от най-популярните биографи на звездите.

 

"Забележителна биография... великолепен разказ за един творчески гений.”

Дейли Мейл

"Докосва всички страни на показния и скандален свят на рокендрола... великолепно четиво.”

Тайм Аут

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay