Акне по тялото- ето как да се отървете от него

Акне по тялото- ето как да се отървете от него

Без значение колко добре се грижите за тялото си, акнето по гърба може да се появи по всяко време. Но това не бива да ви отказва от роклите и блузите с гол гръб. След като установите какво причинява появата на тези пъпки, можете да се отървете от тях веднъж завинаги и да сложите край на акнето по цялото тяло. 

Тези 7 навика ще стимулират здравата, безупречна кожа във всяка част от тялото ви. 

1. Спете на чисти чаршафи

Трябва да сменяте чаршафите си поне веднъж в седмицата, за да избегнете натрупването на мазнини и мръсотии. Движенията, които правим по време на сън карат кожата ни да се трие в чаршафите, затова не искаме те да са мръсни. 

2. Получавайте позитивите от потенето, обаче без негативите 

Потта е смес от масло, мъртви кожни клетки и бактерии, които запушват порите. Ето защо е от съществено значение да вземете душ след натоварен ден. Добрата новина е, че изпотяването е чудесен начин да изчистите бактериите от порите, но трябва да се изкъпете по възможно най-бързия начин, за да не се абсорбират обратно от кожата. 

3. Запазете тежките овлажнители за кожа за зимата

Овлажняващите лосиони са страхотни за зимата, когато кожата е суха. Но за лятото ви трябва нещо много по-леко. 

4. Ексфолирайте кожата си всяка седмица

Ексфолацията е добър начин да се справите с акнето по гърба, но също е и добра превантивна мярка, тъй като премахва мъртвата кожа и прави кожата ви здрава и блестяща. Не бива да прекалявате с ексфолирането, защото може да раздразните кожата си. 

5. Използвайте пара

Парата, която излиза от горещия душ е страхотен начин да отворите порите си, а когато порите са отворени, всички мръсотии и мазнини от тях излизат. Не прекалявайте с парата обаче. Нужни са не повече от 15 минути. 

6. Защитете гърба от косата си

Косата се омазнява, всички знаем това. Също така, повечето от нас допълнително овлажняват и подхранват косата си с различни маски. Кичурите коса, които докосват гърба ви, прехвърлят тази мазнина върху гърба и съответно се появяват пъпки. Докато се къпете, прехвърлете косата си от едната страна и я мийте така. Ще предотвратите попадането на маската върху гърба ви. 

7. Носете широки дрехи

Тесните дрехи и раниците причиняват триене, което води до появата на пъпки. Носете по-широки дрехи, особено в по-горещите дни. Също така носете дишащи материи. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay