Витамин Е- важна съставка за красива и здрава кожа

Витамин Е- важна съставка за красива и здрава кожа

Витамините са хранителни вещества, които са от съществено значение за човешкото тяло. Витамин Е е един от витамините, от които тялото се нуждае, тъй като той подсилва имунната система и помага на клетките да се регенерират. Обикновено приемаме витамините чрез храната или си ги набавяме, като пием хранителни добавки, но знаете ли, че витамин Е може да се използва и в грижата за кожата? Ползите от витамин Е за кожата са безкрайни и благодарение на това, този витамин е хитова съставка в света на красотата.

Серията Витамин Е е една от най-емблематичните серии продукти на The Body Shop. Тя е създадена през далечната 1977г., но продуктите от серията остават едни от най-продаваните и  до днес. Продуктите, обогатени с витамин Е, са подходящи за всеки тип кожа и осигуряват дълготрайна хидратация.

Витамин Е- важна съставка за красива и здрава кожа

Какви ползи за кожата има витамин Е?

Витамин Е- важна съставка за красива и здрава кожа

Предотвратява стареенето на кожата

Както всяка друга част на човешкото тяло, кожата също остарява. Този процес е неизбежен, но ако даваме на тялото си всички елементи, от които се нуждае, и използваме подходяща козметика, можем да забавим процеса на стареене. Токоферолът (Витамин Е) е мощен антиоксидант и спомага за предпазването на кожата от влиянието на околната среда, като предотвратява разрушаването на колагена. А колагенът поддържа кожата млада, гладка и еластична.  

Хидратира кожата

Витамин Е- важна съставка за красива и здрава кожа

Витамин Е е важен елемент в грижата за кожата, тъй като хидратира кожата, а това е едно от най-важните условия за здрава и красива кожа. Витамин Е е мастноразтворим, което означава, че прониква дълбоко в кожата и я овлажнява. Освен това създава защитна бариера, благодарение на която се задържа естествената влага в кожата. Продуктите за грижа за кожата, обогатени с витaмин Е, са подходящи и за много суха кожа. 

Ето как да включите витамин Е в грижата за кожата и да се радвате на хидратирана кожа, без бръчки:

1. Почистете

Грижата за кожата винаги започва с почистване. Почистете кожата с Нежен почистващ гел за лице Витамин Е. Гелът за лице е обогатен с витамин Е и пшенично масло. Той почиства кожата нежно, без да я изсушава. Почистващият гел е подходящ за всеки тип кожа и има лека и приятна текстура. За най-добри резултати, почиствайте кожата на лицето си сутрин и вечер.

Витамин Е- важна съставка за красива и здрава кожа

2. Освежете и хидратирайте кожата

Време е за тоник за лице! Освежете и хидратирайте кожата с Хидратиращ тоник за лице Витамин Е. Този продукт не съдържа алкохол и е обогатен с витамин Е и масло от пшеничен зародиш. Премахва следите от грим, като прави кожата чиста и еластична. Спомага за абсорбирането на следващите продукти за красота и грижа.

Витамин Е- важна съставка за красива и здрава кожа

3. Хидратирайте

След като сте почистили кожата си и сте я освежили с тоник, хидратирайте с най-подходящия за вас продукт:

Хидратиращ крем за лице Витамин Е

Този лек крем за лице предпазва и хидратира кожата и я прави свежа, копринено мека и сияйна през целия ден. Съдържа витамин Е, хиалуронова киселина,  масло от пшеничен зародиш, масло от шеа от Гана и алое вера от Мексико. Този крем с лека, немазна формула, която осигурява хидратация до 48 часа, е най-добрият избор за дневна грижа.

Витамин Е- важна съставка за красива и здрава кожа

Крем за лице за суха кожа Витамин Е

Този крем е особено подходящ е за много суха кожа, като я прави свежа, копринено мека и сияйна. Подхранва, предпазва и запазва влагата в кожата за дълготрайна хидратация. Можете да го използвате като част от вашата вечерна програма за красота.

Хидратиращ крем гел за лице Витамин Е

Крем гелът е подходящ за нормална и комбинирана кожа. Защитава кожата от външни фактори и я хидратира в продължение на 48 часа. Леката формула се абсорбира бързо и е обогатена с естествена хиалуронова киселина от биоферментирала пшеница от Франция и екстракт от малина, съдържащи витамин Е.

Витамин Е- важна съставка за красива и здрава кожа

Нощен крем за лице Витамин Е

Изключително важно е да се грижим за кожата и през нощта. Този бързо-попиващ нощен крем ще помогне на кожата ви да се възстанови през нощта. На сутринта кожата ви ще бъде възобновена и дълбоко хидратирана.

4. Погрижете се за зоната около очите

Зоната около очите е изключително нежна и деликатна и изисква специална грижа. Околоочен крем Витамин E се грижи за намаляването на фините линии и тъмните кръгове под очите. Тази формула хидратира, омекотява и предпазва деликатната кожа около очите.

Витамин Е- важна съставка за красива и здрава кожа

5. Нанесете маска за лице

Нощна хидратираща маска за лице Витамин Е е лека, гел крем маска, която спомага за оптимална хидратация на кожата. Тя съдържа витамин Е, масло от пшеница и соево масло от Бразилия. Маската е подходяща за всеки тип кожа. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay