Един мит, свързан с изкуствения тен, който трябва да бъде развенчан

Един мит, свързан с изкуствения тен, който трябва да бъде развенчан

Изкуственият тен придава на кожата златист, целунат от слънцето вид, който обикновено добиваме само след няколко дни на плажа. Модерният изкуствен тен дава толкова добри и дълготрайни резултати, че повечето жени, които са го опитали, забравят за истинския тен, получен от слънцето. 

Всички знаем, че след като веднъж сме получили тен (от слънцето!) след това не изгаряме, а продължаваме да тъмнеем. Много жени си мислят, че изкуственият тен работи по същия начин, но това не е така! Макар че прилича на тен, не е същото,  защото цветът е резултат от реакция между съставка, наречена дихидроксиацетон (DHA) и аминокиселини в клетките на горните слоеве на кожата. Истинският тен идва от излагането на кожата на UV лъчи от слънцето; това кара меланина (пигмента на кожата) да се издигне на повърхността и да се разпръсне, за да я защити.

Ако си направите спрей тен или изкуствен тен преди да отидете на море, все пак може да изгорите. Дори да имате изкуствен тен, пак трябва да използвате слънцезащитни продукти.

Изкуственият тен изглежда страхотно и може да ви даде увереност в първите няколко дни на почивката, но също така може да ви попречи да забележите червения или розовия цвят, който идва със слънчево изгаряне. Можете да изгорите доста зле под фалшивия тен и да не забележите, докато не е твърде късно. Не позволявайте на този фалшив блясък да ви заблуждава, че имате нужда от по-нисък фактор: кожата ви не е загоряла, това е фалшив загар. Винаги използвайте SPF 30 или повече, когато сте на слънце.

Ако се притеснявате за това, което всички тези слънцезащитни кремове ще направят за вашия фалшив тен, изберете формули без масло, които няма да разрушат цвета толкова бързо. Има някои продукти за тен, които съдържат SPF, но ако планирате да се печете на слънце, те не са толкова добри. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay