Защо измиването на лицето за най-малко 60 секунди е наистина важно

Защо измиването на лицето за най-малко 60 секунди е наистина важно

Очевидно гладкото, блестящо лице не винаги изисква скъпи продукти и инструменти за грижа за кожата. И както много гениални неща, тайната на добрия външен вид е проста и зависи от продължителността на времето, което прекарвате в измиване на лицето си. Оказва се, че трябва да започнем да обръщаме допълнително внимание на този въпрос и скоро ще последват страхотни резултати.

Може да прекарваме твърде малко време в измиване на лицата си 

Този метод на почистване е предложен от Наямка Робъртс-Смит от LABeautyologist в една от нейните публикации в Twitter. Според нея не почистваме кожата си достатъчно дълго. Вместо обичайните 15 секунди, които отделяме за измиване на лицето и шията, трябва да го правим поне 60 секунди.

Оставянето на продукта за измиване на лицето да влезе в кожата ни е от съществено значение

През деня много бактерии могат да се натрупват върху кожата заедно с грима, които могат да навлязат дълбоко в порите. Дълготрайното почистване на лицето позволява на съставките на продукта за измиване да започнат активно да действат, да разграждат и премахват по-ефективно замърсяванията. Това води до подобрен външен вид и по-мека кожа.

Според Наямка, почистващите масла работят най-добре за този метод, но могат да се използват и неща като пяна, крем и гел за измиване на лицето. Трябва обаче да се избягват абразивни почистващи продукти като скрабове, тъй като те могат да увредят кожата ви, ако се използват твърде дълго.

По този начин всяка зона на лицето се обработва с по-голямо внимание

Тази процедура може да бъде полезна, особено за вашите пори. Когато мъртвите кожни клетки и бактериите на лицето ви се смесят с вашите естествени масла (които се произвеждат от нашите мастни жлези), могат да се появят блокиращи порите себумни тапи. По-късно могат да доведат до черни точки и пъпки. В този случай почистването на лицето ви особено внимателно може да помогне за намаляването им.

Начинът на измиване също играе важна роля

Естетикът подчертава, че всичко трябва да се прави само с пръсти. Не използвайте четки за измиване на лице, гъби или кърпи, а си направете хубав и полезен масаж. По този начин можете също да подобрите циркулацията, което също има положителни ефекти върху лицето ви, като намаляване на бръчките и подобряване на външния вид на кожата ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay