Невротоксини за розацея: действат ли наистина?

Невротоксини за розацея: действат ли наистина?
Pexels

Вече знаем, че инжекциите с невротоксин (ботокс) са златният стандарт за намаляване на фините линии и бръчки. Въпреки това може да не знаете, че можете да използвате същите невротоксини, за подобряване на състоянието на кожа с розацея.

Невротоксини за розацея: действат ли наистина?Pexels

Ако имате розацея, знаете колко предизвикателно може да бъде да се отървете от или да прикриете зачервяването и петната, които идват с това състояние. Има много процедури, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите, от лазери до светлинни терапии. Ако се интересувате да опитате инжектиране на невротоксин за лечение на розацея, научете какво имат да кажат експертите по тази тема:

Какви симптоми на розацея могат да подобрят инжекциите с невротоксин?

Проучванията показват, че невротоксините могат да намалят зачервяването на лицето, един от най-упоритите симптоми на розацеята. Инфузията на невротоксин може да отпусне свръхактивните капиляри, за да намали зачервяването и розацеята по кожата. Няколко проучвания показват, че невротоксините също могат да намалят хиперактивността на мастните жлези и размера на порите, което също е проблем при обостряне на розацея.

По различен начин ли се инжектира невротоксина?

Дозирането и местата на инжекциите в проучванията варират, така че няма универсален отговор. Разредени количества невротоксин се инжектират в повърхностната дерма (вместо в мускула), за да се намали вазоактивността на кръвоносните съдове. Невротоксините навлизат през микроканали вместо през лицевите мускули, както трябва да се случи за справяне с бръчките и фините линии.

Невротоксини за розацея: действат ли наистина?Pexels

Колко процедури ще са необходими?

Въпреки че всеки е различен и как ще реагирате на лечението зависи от тежестта на вашата розацея, процедурата обикновено се прави два- три пъти годишно. Говорете с вашия дерматолог и той ще прецени как трябва да премине лечението при вас. 

Какви други процедури могат да се използват самостоятелно или в комбинация с невротоксини за подобряване на розацеята?

Комбинацията от невротоксин и лазерна или светлинна терапия осигурява най-добрия резултат за пациенти с розацея. Една от най-добрите процедури е IPL (интензивна пулсираща светлина). Това е лечение, базирано на светлина, което може драматично да подобри розацеята чрез свиване на кръвоносните съдове. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay