Сутрешни навици, които вредят на кожата ви

Сутрешни навици, които вредят на кожата ви

Вашата рутинна грижа за кожата може да е перфектно съобразена с всички нужди, но вероятно допускате някои неволни грешки, които пречат на кожата ви а бъде в перфектен вид. От яденето на една и съща закуска всяка сутрин до нанасянето на слънцезащитен крем само когато сте навън, съществуват очевидни причини за появата на досадни пъпки и преждевременни бръчки.

Кои са изненадващи навиците, които саботират красотата на кожата ви?

Овесена каша всяка сутрин

Закусването с купа овесени ядки е вкусен и здравословен начин да започнете деня си. Но ако го ядете ежедневно, може неволно да навредите на тялото и кожата си. Когато ядете овесена каша твърде често, вие лишавате тялото си от други основни хранителни вещества, което от своя страна може да доведе до недохранване и да причини суха и лющеща се кожата ви.

Сутрешни навици, които вредят на кожата ви

Прекалено дълги душове

Взимането на дълъг душ с пара е чудесен начин да се събудите сутрин, особено когато навън е хладно. Но горещата вода уврежда защитния слой на кожата, който заключва така необходимата влага, а това води до ускоряване на процеса на стареене. И ако миете лицето си под душа, за да спестите време, може да увредите капилярите на лицето си, защото горещата вода ги кара да се разширяват.

Кафето преди всичко друго

Много хора не могат да си представят сутринта без чаша горещо кафе и освен че е вкусно, кафето всъщност може да бъде от полза за кожата ви. Но ако го пиете всеки ден, преди дори да закусите, може да нанесете повече вреда на кожата си, отколкото полза. Кафето е мощен диуретик, което означава, че може да доведе до дехидратиране. Това от своя страна ще затрудни токсините да напуснат тялото ви през кожата ви и ще я направи по-изложена на преждевременни бръчки.

Слънцезащита само навън

Слънцезащитният крем защитава кожата ви, когато сте навън през лятото, но прилагането му, дори ако прекарвате цял ден на закрито, може да предотврати стареенето на кожата. Въпреки че стъклата, използвани в автомобили, домове и прозорци на офиси, блокира повечето UVB лъчи, те не предпазват кожата ви от вредните UVA лъчи. Дори ако работите в офис по цял ден и не прекарвате много време на открито, все пак е добре да нанасяте слънцезащитен крем, за да помогнете на кожата ви да остане по-млада за по-дълго.

Сутрешни навици, които вредят на кожата ви

Една и съща рутина

Когато бързате да излезете сутрин, е по-лесно да употребите същия почистващ и овлажняващ крем за лице, който сте използвали предната вечер. Използването на едни и същи продукти всеки ден не прави никакви услуги на кожата ви. За да ѝ помогнете да изглежда и да се чувства най-добре, дерматолозите препоръчват да промените рутината си за грижа за кожата според сезоните и да преминете от ексфолиращ почистващ препарат към по-мек, когато времето стане по-хладно.

Неподходящ почистващ продукт

Ако някога сте забелязали, че лицето ви изглежда мазно, когато станете от сън, всъщност има научно обяснение за това. Тялото ви губи вода през нощта и като начин за предотвратяване на дехидратацията започва да произвежда повече себум, което ви кара да се събуждате с омазнено лице. Но дори и да не понасяте омазняването, не използвайте почистващи препарати с тежки формули. По-добре е да измиете лицето си в хладка вода, като използвате нежен почистващ препарат и да нанесете овлажнител, преди то да изсъхне.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay