Упражненията против стареене на Меган Маркъл

Упражненията против стареене на Меган Маркъл

Любимият естетик на Меган Маркъл, Никола Джос, създава своя собствена техника, която помага да се постигне сияеща кожа и да се поддържа кожата в добра форма. Този масаж на лицето подобрява тонуса и текстурата на кожата, насърчава лимфния дренаж, премахва подпухналостта, активира производството на колаген, тренира мускулите да останат стегнати и придава на лицето ви повече контур. Техниката е супер лесна и можете да се научите да я правите сами, у дома.

1. Сложете масло

Не забравяйте, че масажът на лицето не трябва да боли. Когато започнете, може да е малко болезнено, ако е, просто не натискайте толкова силно. Започнете с нанасянето на любимото си етерично масло или някакъв овлажнител върху лицето и шията, така че когато масажирате, да няма триене с кожата. Поставете няколко капки от маслото върху пръстите си, разтрийте ги за няколко секунди, за да загреете маслото до телесната температура и нанесете.

2. Отпуснете се

Затворете очи и покрийте лицето си с ръце, задръжте за няколко секунди и след това придвижете ръцете до врата си. Това е стъпката на подготовка, за да подготвите кожата, така че не прилагайте много натиск и просто се отпуснете.

3. Подгответе кожата си

Сложете ръцете си в центъра на лицето и със съвсем лек натиск изтеглете настрани. На този етап активирате лимфната система, а също така затопляте кожата и я подготвяте за действителния масаж.

4. Малки кръгове

Започвайки от центъра на лицето, започнете да втривате маслото в кожата с малки кръгови движения, движещи се навън и нагоре.

5. По цялата челюстна линия

Използвайки показалците и средните пръсти на двете си ръце, преминете по челюстната кост от брадичката до ушите. Прилагайте лек натиск, но не прекалено много. Това е чудесен начин да стимулирате лимфния дренаж и да направите контура на лицето си оформен и стегнат. Повторете това 6 пъти.

6. Повдигане на бузите

Използвайки показалците и средните си пръсти, намерете основата на скулите и избутвайте пръстите нагоре, като пръстите ви тряба да образуват буквата V. Това упражнение действа за повдигане на бузите и предотвратяване на провисването им. Повторете това 6 пъти.

7. Скули

С вътрешната страна на ръцете си натиснете върху основата на скулите и отпуснете главата си върху ръцете си. Задръжте за около 10 секунди. След това започнете да плъзвате глава си надолу и нагоре. Повторете 6 пъти.

8. Около очите

Масажирането на зоната около очите ви ще помогне да се справите с подпухналостта или подуването. Започнете с леко потупване под очите с показалците и средните си пръсти. Това ще затопли зоната и ще я подготви за масажа. Поставете показалеца близо до ъглите на очите и започнете да минавате под очите със средните си пръсти.

9. Челото

Поставете пръсти точно над веждите си и натиснете малко, плъзгайте ги навън и нагоре, до линията на косата. Повторете 6 пъти. Това упражнение е насочено към фините бръчки на челото.

10. Шията

Поставете ръцете си в средата на шията и масажирайте от центъра към раменете с лек натиск. Повторете 3 пъти на всяка страна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay