10 продукта за вечно млада кожа

Тези натурални продукти ще ви помогнат да сте вечно млади

10 продукта за вечно млада кожа

Днес ще ви представим няколко напълно натурални продукта, които ще направят истински чудеса с кожата ви. Ако ги използвате ежедневно, ще забележите значително подмладяване на кожата си. 

1. Домати

Маска, направена от нарязани домати, може да направите чудеса за вашата уморена и стресирана кожа. Нанасяйте домат, нарязан на тънки шайби, на лицето си за 20 минути, веднъж седмично и ще се радвате на мека, нежна и хидратирана кожа. Ако имате въпалена кожа, нанесете доматен сок върху кожата. За да подобрите тонуса на кожата си, нанасяйте маска от домати и зехтин.

2. Картофи

Картофите са чудесно средство за подмладяване на кожата. Те освежават кожата и се борят с бръчките.

Нанасяйте картофена маска всеки ден в продължение на 15 минути. Можете да използвате сурови картофи или сока от тях. За еластичност на кожата и ясни контури на лицето, опитайте да добавите лимонов сок към картофената маска.

3. Лимон

Лимонът е чудесен начин за избелване на кожата и премахване на петната и акнето. Лимонът прави кожата гладка и ще забележите, че имате по-равен тен. Използвайте лимонов сок като тонизиращ лосион и го разтривайте на лицето си ежедневно.

4. Алое вера

Използвайте сок от алое вера или самите листа редовно и вижте какви невероятни неща ще се случат с кожата ви. Маските от алое вера ще ви осигурят гладка и блестяща кожа и че ви отърват от акнето. Също така може да пмогне при изгаряния. Използвайте сокът от алое като лосион и го нанасяйте ежедневно.

5. Краставица

Маска от краставици е много ефективно средство за лечение на акне. Краставицата също така поддържа жизнеността и младостта на вашата кожа.

Нарежете краставицата и нанесете кръглата филийка на лицето си за най-малко 15 минути. Използвайте този метод няколко пъти в седмицата.

6. Сода

Содата за печене ревитализира и пречиства кожата ви, а също така стимулира възстановяването на нови кожни клетки. Въпреки това е по-добре да не използвате обикновена сода за хляб - опитайте с натриев скраб или маска със сода.

7. Мед

Медът е известен като един от най-добрите овлажнители за кожата. Той е богат на минерали и други органични микроелементи, медът подмладява и ускорява процеса на регенерация на клетките. Ако се използва редовно, медът може да премахне дори дълбоките бръчки. Не забравяйте, че медът не е опция за вас, ако имате някакви алергии

8. Кокосово масло

Нерафинираното кокосово масло подхранва, овлажнява и стяга кожата. Това органично лекарство показва видими резултати почти веднага, придавайки на кожата ви свеж и младежки вид. Нанесете тънък слой кокосово масло върху кожата си и след 5 минути го измийте.

9. Зехтин

Зехтинът е един от най-ефикасните продукти за млада и здрава кожа. Капка зехтин може да се използва в разнообразие от естествени домашни козметични продукти. Той има ефект против бръчки, овлажнява и придава кадифена мекота на кожата ви. Зехтинът никога не предизвиква алергии.

10. Розово масло

Розовото масло е нещо като чудотворен еликсир на младостта. Ако се използва редовно, то може да помогне за премахването на бръчките под очите и други признаци на стареене от лицето ви.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay