3-секундното правило, в което корейските жени се кълнат и как може да преобрази кожата ви

3-секундното правило, в което корейските жени се кълнат и как може да преобрази кожата ви

Корейските козметични продукти завладяха целия свят. Но не само продуктите за грижа за кожата придават на корейските жени великолепната сияйна кожа, това е режимът, който следват. Корейските процедури за грижа за кожата се състоят от 10 стъпки и една от тях е 3-секундното овлажняващо правило, което изисква да нанесете овлажняващия крем веднага след измиване на лицето си, например в рамките на 3 секунди.

С изненада установихме, че подсушаването с кърпи може да саботира усилията ви, ако се опитвате да постигнете перфектна кожа. 

1. Помага на кожата да усвоява продукта по-добре

Ако нанесете продуктите си за грижа за кожата веднага след измиване на лицето си, кожата ви ще извлече максимума от тези продукти. Тъй като външният слой на кожата ви служи като щит и действа като бариера между живите клетки и околната среда, той се противопоставя на съставките за грижа за кожата, които се опитват да преминат през него. Но когато кожата ви е влажна, е по-лесно да абсорбира активните съставки от вашите серуми или овлажнители.

2. Изсветлява кожата ви

Колкото и противоречиво да звучи, кожата ви може да се почувства още по-жадна веднага след като сте я измили. Това се случва, защото водата бързо се изпарява от кожата ви, като поема много от маслата на кожата. В резултат на това можете да завършите с дехидратирана кожа. Колкото по-бързо нанесете овлажнителя си, толкова по-големи са шансовете ви да заключите така необходимата влага и да направите кожата си блестяща и жизнена.

3. Това кара кожата ви да изглежда по-млада

Добре хидратираната кожа изглежда свежа и младежка и това не е просто оптична илюзия. Когато кожата ви е суха, тя прави всички фини линии и бръчки по-видими. Въпреки че кремовете и серумите трябва да направят кожата ви по-гладка и нанасянето им върху суха кожа може да звучи логично, в действителност това няма да позволи на кожата да се възползва от всички предимства на продуктите. Тъй като сухата кожа има натрупване на мъртви кожни клетки, това ще попречи на овлажнителя да проникне.

4. Кожата ви ще бъде по-здрава

Ако нанасяте овлажнителя си веднага след измиване на лицето, това помага на кожата ви да поддържа баланса си. Когато кожата ви е прекалено суха, жлезите под повърхността започват да произвеждат повече себум, за да неутрализират сухотата, което в крайна сметка може да доведе до пъпки.

5. Предпазва кожата ви от увреждане от слънцето

Корейските жени знаят как да предпазят кожата си от вредните ултравиолетови лъчи и прилагането на овлажнител веднага след почистването на лицето е съществена стъпка. Слънцето може да изсуши кожата, да я направи набръчкана и лющеща се, и тъй като много кремове за лице съдържат SPF, кожата ви ще извлече двойните ползи от хидратацията.

6. Успокоява чувствителната кожа

Чувствителната кожа се дразни лесно и се нуждае от допълнителни специални грижи. Нанасянето на крема преди кожата ви да изсъхне още повече ще помогне за предотвратяване на сухи и сърбящи петна. Експертите препоръчват да измивате лицето си не повече от два пъти на ден, за да избегнете дразнене на кожата.

7. Ускорява вашата рутинна грижа за кожата

Следването на всичките 10 стъпки от корейската рутинна грижа за кожата може да е поразително и повечето от нас нямат време за толкова сложен режим за красота, но правилото от 3 секунди всъщност ще ви помогне да се подготвите за по-малко време. Независимо дали бързате да излезете от вратата сутрин или нямате търпение да си легнете вечер, пропускането на сушенето с кърпа ще ви спести малко необходимо време и ще ви даде по-добре изглеждаща кожа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay