6 начина да се отървете от мазната кожа завинаги

Направете кожата си сияеща и мека

6 начина да се отървете от мазната кожа завинаги

Мазната кожа може да е резултат от различни неща- хормони, забързано ежедневие, топло време и т.н. Може би вече сте отчаяни и сте изгубили надежда, но ние ще ви предложим няколко решения на проблема с мазната кожа. 

1. Намерете подходящите продукти за почистване на кожата.

 Трябва да чистите мазнина с мазнина. Продуктите, които са със съдържание на олио са подходящи за мазна кожа, колкото и странно да ви се струва. Избягвайте продуктите, които съдържат алкохол, защото може да изсушат кожата ви повече от необходимото. Използвайте продукти, които са по-благосклонни към кожата ви. 

2. Почиствайте лицето, гърба и гърдите си правилно.

 Жените често получават хронично мазна кожа, защото не знаят как да се мият правилно. Изберете нежен почистващ продукт и го използвайте 2 пъти дневно, за да се нормализира нивото на омазняване. Не използвайте тоник за лице всеки ден, а само 1-2 в седмицата. Използвайте и крем от време на време. Ключът към справянето с мазната кожа е баланса. 

3. Хидратирайте, хидратирайте, хидратирайте.

Дехидратирането води до още повече омазняване. Правете си маска за лице от време на време, а за всекидневно хидратиране използвайте хидратиращ крем за лице.

4. Внимавайте с домашно приготвените маски за лице

Например популярната маска със захар и лимон е много добър ексфолиант, но ако прекалите с лимоновия сок може да получите обратен ефект. Маските с кисело мляко правят кожата мека и сияна, но прекомерната им употреба може да се окаже вредна. 

5. Консултирайте се с дерматолог по-рано

Има прекалено много реклами на козметични продукти по телевизията. Жените са отчаяни от проблемната си кожа и безрезервно вярват на всичко казано в рекламите. Но преди да започнете да използвате даден продукт, най-разумното решение, което може да вземете е да се консултирате с дерматолога си. Какъвто и проблем да имате с кожата, най-добре да се консултирате с лекар, преди да е станал по-сериозен. 

6. Разумно подбирайте гримовете си

Избягвайте използването на фон дьо тен и други "тежки" продукти. По-добре използвайте  фон дьо тен мус. Най-доброто решение е да използвате пудра, вместо фон дьо тен. Освен това махайте грима си преди да си легнете задължително. Още по-добре е да го триете веднага щом влезете вкъщи, за да може кожата ви да "диша". 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay