Черната слава на Лейди Гага

Певицата пуска първия си парфюм, носещ името "Fame"

Лейди Гага не е обикновена звезда. Тя успява да провокира, да предизвиква скандали, да е различна във всеки един аспект от личността си. Ето защо не сме и очаквали нейният парфюм да е поредното обикновено звездно ухание.

Официалната новина е, че ароматът ще бъде пуснат в продажба на 13 септември и вече са ясни опаковката и състава на течността. Парфюмът се казва "Fame" ("Слава"), а за името Гага обяснява:

"Славата е илюзия - всеки може да я има, стига да го иска много силно."

Странното при това ухание е, че течността е черна. След като се пръсне върху тялото, тя става безцветна. Това представя двойнствената страна на славата - едновременно лоша и добра, но в крайна сметка мимолетна.

В парфюма са съчетани есенции от тигрова орхидея, медени капки, шафран, тамян, праскова и беладона. Според специалисти, това съчетание кара аромата да е различен при различните хора.

Вицепрезидентът на козметичната компания Coty - Стийв Морморис - казва: "Този парфюм олицетворява славата. Нейната душа е черна, но е невидима във въздуха. За това избрахме и този цвят за течността".

"Този аромат си беше истинско предизвикателство, защото за първи път се създава черен парфюм", допълва Морморис.

Вече са ясни и цените на различните разфасовки. 100 мл. от "славата" на Лейди Гага ще струва 79 долара, 50 мл. ще е на цена 55 долара, а 30 мл. - 42 долара. Към парфюма ще бъдат пуснати още лосион за тяло, сапун и душ гел, които ще са в ограничено количество.

Дизайнът на бутилката пък е дело на Ник Найт. Самият той споделя, че за него това е върховият му шедьовър.

Певицата побърза да се похвали и в Twitter. Тя публикува промоционалната снимка на парфюма си, която е дело на Стивън Клайн. Фотосът е в обичайния стил на Гага - тя е гола, носи домино, а мъже се катерят по тялото ѝ.  

За сега, експерти от парфюмерийната индустрия предричат небивал успех за "Fame", като според тях продажбите само за първата година ще възлизат на 100 милиона долара.

Рекламната кампания ще започне на 1 септември с притурки в модни списания и ще се пусне 3-минутен онлайн филм. Официалната промоция ще се проведе в музея "Гугенхайм" в град Билбао, Испания, на 13 септември.

Миналата година имаше слух, че Лейди Гага иска парфюмът ѝ да ухае на кръв и семенна течност, като ще е подходящ за елитните проститутки. Е, явно това се оказа далеч от истината.

След толкова много хвалби за този парфюм и на нас ни се иска да го видим и помиришем, но явно ще трябва да почакаме още малко. А дали ще се сбъднат прогнозите за неговия успех - ще се разбере от класациите за годишни приходи.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 18.07.2012|09:48
първият черен парфюм,типично за Лейди Гага,измислила е нещо ново и провокативно,ще ида да го проверя в някоя парфюмерия,може да се е получило нещо добро
3
Не е посочен 17.07.2012|16:28
"Умее да провокира" не е най-точно казано...доста голям ПР екип сътворява всичко,което тя просто трябва да изиграе като роля
2
Не е посочен 17.07.2012|15:49
Аз не харесвам Гага и парфюма и няма да харесам :) Дано не мирише на смърдешки само
1
Не е посочен 17.07.2012|15:26
Парфюмът сигурно ще е хубав...ама и тя да не остане по- назад от всички останали- и тя да има парфюм :Д
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay