Коса като слама. Да, ама не!

Домашна маска за по-здрава коса през лятото

Коса като слама. Да, ама не!

Всички се радваме на хубавото време, но слънцето е безпощадно към иначе буйната ни грива. Като добавим и разкрасителните процедури, които често са по-скоро наложителни, допълнително увреждаме косата.

Сешоарът и пресата за изправяне или къдрене са част от арсенала ни за по-добър външен вид и през лятото, но когато теглим чертата след последния топъл ден, равносметката е – изтощена коса.

Затова решихме за пореден път да обърнем поглед към природата. Маската за коса, която ще ви предложим, е лесна за приготвяне, а продуктите се намират в хладилника. Отделете си 15-20 минути веднъж седмично и кажете "Чао!" на притесненията, че ще имате слама вместо коса.

Нужни са ви жълтъците на 2 яйца, 2-3 супени лъжици кисело мляко и ½
супена лъжица ябълков оцет. Смесете продуктите, докато се получи хомогенна смес. Нанесете с четка за боядисване като започнете от корените, но сместа трябва да стигне и за краищата, тъй като те имат най-голяма нужда. С шапка за баня отгоре и завита кърпа на тюрбан ще усилите ефекта на съставките, а от чисто практична точка – няма да се изцапате.

Ако сте забелязали, на пазара има доста продукти за коса, които твърдят, че имат в състава си екстракт от яйце и се препоръчват при суха и изтощена коса. Същото важи и за тези с йогурт. В случая директно взимаме това, което ни е нужно от природата, без допълнителни преработки. Ябълковият оцет пък придава естествен блясък на косата, като от реклама.

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 19.07.2011|17:00
А мазането и всичко останало къде го забрави? Щом мислиш, че тази маска ще ти подхрани косата за това кратко време давай, но ако ще го правиш, по-добре не се хаби. Като не си наясно с тези процедури не се заяждай. Мислиш се за оригинален или оригинална (не знам от какъв пол си), но не си. Посети някой фризьор, за да светне за някой неща преди да си останал/а без коса!
4
Не е посочен 19.07.2011|16:46
значи искаш да кажеш, че ти трябват 15-20 минути, за да счупиш 2 яйца, добавиш 2 лъжички кисело мляко и оцет. Много интересно :)))
3
Не е посочен 19.07.2011|15:48
Psycho Chic, за 15-20 минути само абсолютно никакъв ефект няма да има маската върху косата. Минимум домашните маски се държат 1 час, за тези минутки можеш само да си ги приготвиш. Не съм толкова глупава, за да не знам за какво точно питам.
2
Не е посочен 19.07.2011|14:51
ами то пише Отделете си "15-20 минути веднъж седмично" сиреч 15-20 минути веднъж в седмицата
1
Не е посочен 19.07.2011|14:48
Хубаво де, ама колко време минимум да я държим на главата си? Знам, че колкото повече толкова по-добре, но все пак след определен период спира да действа и вече няма смисъл да я държим на главата си.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay