Защо е по-добре да използваме сода за хляб, вместо козметика?

И всичките приложения на содата

Защо е по-добре да използваме сода за хляб, вместо козметика?

Обикновено пакетчето сода стои захвърлено в дъното на шкафа и не се използва особено често. След като прочетете следващите съвети, ще освободите специално място на содата в банята. Содата не служи само за почистване на фурната и на неприятните миризми в кухнята. Содата има невероятен ефект върху кожата, косата, дори зъбите. Прочетете точно как и за какво се използва содата за хляб в грижата за красотата:

Миене на ръце

Понякога антибактериалният сапун не може да премахне цялата мръсотия от ръцете. Изсипете малко сода в ръцете си, смесете с водата и мръсотията по ръцете ви няма никакъв шанс. 

Сух шампоан

Заменете сухия шампоан със сода. Поръсете малко сода върху корените на косата и разтъркайте. Тя ще поеме цялата мазнина. 

Естествен дезодорант

Ако искате да използвате напълно натурален дезодорант, смесете малко сода с вода и ще получите паста, която предпазва от изпотяване и премахва неприятната миризма.

Избелване на зъби

Отново разбъркайте сода и вода. Натъркайте зъбите си и веднага ще забележите резултата- петната от кафе, цигари и червено вино ще са изчезнали. 

Скраб за лице

Содата бикарбонат е страхотен естествен ексфолиант. Ако миете лицето си със сода, кожата ви ще бъде по-чиста и мека. 

Избелване на нокти 

Цветните лакове оставят жълти петна по ноктите. Ако искате да се отървете от тях, смесете малко сода за хляб с кислородна вода, нанесете пастата върху ноктите си, оставете да подейства около 5 минути и изплакнете ръцете си. 

Премахване на мъртвата кожа от ходилата 

Содата може да ви помогне и за красив педикюр. Накиснете ходилата си в сода и всички мазоли и мъртви кожи ще изчезнат. 

Почистване на четки за грим 

Вероятно почиствате четките си за грим с вода и сапун, както и повечето жени. Прибавете няколко лъжици сода към топла вода и накиснете четките. 

Свеж дъх 

Има много неща които предизвикват лош дъх- храни, напитки, цигари и т.н. Разтворете една лъжица сода в топла вода и си направете гаргара. Лошият дъх ще изчезне, както и плаката от зъбите. 

Успокояване на кожата 

Ако кожата ви е раздразнена, изгорена, имате сърбеж и др., содата е вашият спасител. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay