Защо оризовата вода може да бъде спасител за увредената коса и как да я използвате правилно

Защо оризовата вода може да бъде спасител за увредената коса и как да я използвате правилно

Азиатските култури отдавна се възползват от предимствата на ориза и дори го смятат за символ на "жените и плодородието". Но силите му надхвърлят храненето. Например изследователите откриха, че жените в Азия от векове използват оризова вода за отглеждане на дълга и здрава коса. И въпреки че западните жени са малко закъснели за партито, сега също се наслаждават на преобразяващия магически ориз върху косата им (и други неща също, но повече за това по-късно).

Ние сме повече от заинтригувани от това лечение на косата и бързаме да споделим обещаващата лечебна сила на оризовата вода с всички вас. 

Ползи от използването на оризова вода върху косата

Оризовата вода е пълна с антиоксиданти, минерали, витамини В и Е и аминокиселини, всички заедно, звучат като божествена комбинация за поддържане на нашата красота. Ето как тази смес може да подобри косата ви:

Повишава еластичността

Подсилва блясъка

Изглажда заплетената коса

Насърчава растежа на косата

Подобрява общата здравина

Много жени са опитвали оризова вода върху косата си и някои резултати са очевидни, дори след първата употреба.

Как да направите изплакване с оризова вода у дома

Процесът на изплакване е много подобен на всяка маска за коса - лесен е, но изисква малко време. Започнете, като направите сместа. Първо изплакнете половин чаша суров ориз, поставете го в купа и го накиснете в 2-3 чаши вода за 30 минути. Прецедете водата в чиста купа и преминете към душа. Направете обичайната си рутинна процедура с шампоан, след това излейте оризова вода по цялата си коса, масажирайте я в скалпа и я оставете за 20 минути. В крайна сметка просто изплакнете с топла вода и готово!

Бонус: други начини за използване на оризова вода

1. Грижа за кожата

Проучване потвърди, че оризовата вода забавя стареенето на кожата. Намалява образуването на нови бръчки и изглажда съществуващите фини линии. Освен това помага при дразнене на кожата, като по този начин изсветлява тена ви. Можете да го използвате като тоник след почистване или като просто миете лицето си с нея. 

2. Като тор за растения

Нишестето, отделено при накисване на ориз във вода, може да насърчи полезните бактерии в почвата на вашите растения (това са всички тези антиоксиданти и витамини, които споменахме по-рано). Хранителните вещества помагат на вашите растения да станат по-силни и да станат по-устойчиви на болести. Използвайте го както всеки друг тор. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay