Как да се справите с наелектризирането на косата?

4 ефективни трика, които ще ви бъдат от полза

Как да се справите с наелектризирането на косата?

Какво причинява неприятното и свръх досадно наелектризиране на косата? Сухият климат, в това число сухото атмосферно налягане, причинено у дома от прекалено високите нива на климатичната или друга отоплителна система. Той води до концентриране на статично електричество в косите, което се наблюдава по-често през зимния сезон.

Има няколко ефективни трика, с които можете да се справите с този проблем. Те ще ви помогнат да приведете всеки един кичур в ред, като елиминирате неловкото усещане, което наелектризирането на косата носи със себе си.

1. Осигурете повече влага в дома си
Колкото по-сухо е налягането в дома ви, толкова по-вероятно е да се сблъскате с проблема. Затова най-добре си купете овлажнител за въздуха, който да го освежи. Хитър трик е да поставите влажна кърпа върху радиатора за около половин час. Така влагата ще се разпръсне и същевременно няма да надвиши прага, при който влажността у дома става прекалено голяма.

2. Пренаредете гардероба си
Някои материи предизвикват наелектризиране на косата, а други - не. Затова се доверете на лен, памук, коприна и вълна и забравете за полиестер и изкуствена коприна.

3. Избирайте разумно продуктите си за коса
Балсамът трябва да се превърне в най-добрия приятел на косата ви. Неговата редовна употреба се грижи за доброто ѝ състояние, в това число и за решаване на проблема с нейното наелектризиране.

4. Лесен трик с лак за коса
Напръскайте четката или гребена си с лак за коса и разрешете, като предварително сте намокрили косата си, но не напълно, а до степен на влажност. След това изсушете със сешоар, оформете, напръскайте четката отново и срешете за последно.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay