Газираните напитки са вредни за красивата усмивка

За красива усмивка забравете газираното

Газираните напитки са вредни за красивата усмивка

Освен вредни за красивата фигура, газираните напитки увреждат зъбите - до това заключение стигат група учени от САЩ след поредица от изследвания.

 

Според стоматолозите лимонената киселина, която се съдържа в газираното, е главният виновник за ерозията на зъбния емайл и като следствие - за окапването на зъбите. Ако все пак ви се струва някак немислимо да се откажете от газираните напитки, може да ги замените със студени чайове. След като сравнили влиянието на черния и зеления чай, содата и портокаловия сок върху зъбния емайл, те установили че чаят, за разлика от содата и сока, не разрушава емайл, а зеленият е по-полезен от черния, защото предпазва от възпаления венците.

 

"Но чаят трябва да се пие без мляко, лимон и захар, тъй като тези продукти понижават неговите полезни свойства”, съветват авторите на изследването, цитирани от Би Би Си.

 

Стоматолозите също така уточняват, че т. нар. студен чай, който се продава по магазините, не може да бъде наречен полезен, тъй като съдържа много захар и лимонена киселина.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay