Грим против зли езици

Външният вид може да накара и най-завистливите да млъкнат

Грим против зли езици
Жена среща жена. Оглежда я от глава до пети, усмихва се лицемерно. Двете се поздравяват вяло и започват разпалено да се обсъждат. Като са отминали опасността и са на почетно разстояние една от друга.
Перфектният външен вид във всяка ситуация може да ви предпази от злите езици. Донякъде. Винаги обличате чисти и спретнати дрехи, гоните своя стил ден след ден. Но колкото и усилия да полагате дрехите ви да са на ниво, ако не се гримирате правилно, всички тези усилия отиват на вятъра.

Остава месец до края на тази година, а вече излязоха тенденциите за другата. Добрата новина е, че никой няма да ви осъди, ако изпреварите малко времето и приложите на практика съветите за модерен пролетен грим. Има и още една. Не е нужно да инвестирате половината си заплата в гримове, с които да реализирате една-единствена визия. Нужни са ви само няколко основни продукта.

Матирана кожа
Иронията е, че тази тенденция е колкото актуална, толкова и остаряла. Балансираната кожа без петна и мазни участъци винаги е била и ще бъде на мода. Дори да не сложите друг грим, перфектното ви лице е достатъчно.

Изберете фон дьо тен с близък цвят до естествения на вашата кожа. Препоръчваме ви да е минерален, тъй като той покрива недостатъците по лицето и същевременно има сияен ефект. Задължително условие е формулата на този козметичен продукт да се нанася лесно и да се слива с цвета на лицето - така няма да изглеждате все едно сте си сложили бяла маска.

Внимавайте с количеството фон дьо тен, което нанасяте на T-зоната си. Недостатъците на носа и челото си личат отдалеч, ето защо трябва да се гримирате на силна и равномерна светлина. Само така ще избегнете неприятни натрупвания на цвят от недовиждане.

Свежи скули
По време на влажните зимни дни претруфените гримове твърде много ще ви открояват от тълпата. В лошия смисъл. Ето защо може да заложите на нещо скромно и изпитано. Ружът прави лицето ви да изглежда целунато от слънцето без да е видяло и един топъл лъч от месеци. От деца знаем, че розовите бузки са символ на здравето, дори Баба Марта ни ги пожелава в края на зимата. Но свежата комбинация "бледа кожа-розови бузи” е подходяща за всички сезони.

Преди да се сдобиете с прасковен нюанс, нанесете фон дьо тен или пудра в зоната от лицето, която съвпада с челюстта ви. След това направете физиономия "риба” като засмучете бузите си. Нанесете бронзова пудра по долната част на скулите. Помнете посоката на разнасяне - от бузите към носа.

Следва най-важната част от макиажа. За перфектен резултат от упражнението с ружа, изберете продукт, който има светлоотразяващи пигменти - те ще озарят лицето ви. Винаги се усмихвайте по време на нанасянето, така руменината ще попадне на точните места и няма да изглежда изкуствено. Лицето ви ще бъде освежено за секунди - само нанесете своя руж по тези стъпки.

Само по спирала
Приберете всички останали гримове за очи в чекмеджето. Нуждаете се само от извивачка за мигли и подходяща спирала. Много звезди от червения килим вече повярваха на "черната” сила и използват само тези два продукта за мигли. Целта е да запазите погледа си максимално естествен, без дебела очна линия или тежки сенки.

Съветът ни е винаги да нанасяте спиралата преди всичко останало, дори фон дьо тена. Тя подчертава очите ви и създава ясно очертание на контурите по лицето, които ще ви помогнат при нанасянето на останалата козметика. Така ще се ориентирате колко точно грим ви е необходим, за да не прекалите.

Използвайте продукт със специална четка, която да ви гарантира поглед без слепване.
Освен черното, и кафявото е възможен цвят за вашето спирално решение. Обмислете варианта да си поставите и изкуствени мигли. Те са подходящи за специални поводи и ще насочат всички погледи към вас. Защото вашият ще бъде драматично привлекателен.

83 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay