Дишай!

Дишай!

Дишай!

Въздухът е чудо. Не само за нас самите, но и за кожата ни, за всички органи, а най-вече здравето и добрия ни вид. Последни новости в козметологията и естестичната хирургия налагат кислорода като нещо много ценно и широко използвано.

Процедурите с кислород почти нямат противопоказания и са полезни за всички. Ефектът им е изразен и дълготраен – стимулация на микроциркулацията на кръвта, подобряване тена на лицето, възстановяване  увредените клетки на дермата, тонизиране, укрепващ ефект върху антибактериалната защита на кожата, общоукрепващо действие върху целия организъм. Вижте кои са най-популярните и ефективно кислородни терапии.

Баротерапия

Прилага се на увредени участъци или на цялото тяло. Баротерапията подобрява физическото и психично състояние на човека, а са терапевтични цели се препоръчват ежедневни баросеанси между 30-60 мин. За оптимална ефективност броя на процедурите трябва да е между 10-15.

Кислородна мезотерапия

Това е още едно от направленията в процедурите с кислород, което получава особена популярност в козметичната индустрия. Целта на метода се състои в това активните препарати да се въведат в дълбоките слоеве на кожата, като я подхранват и обогатяват. В резултат от тази процедура може да се постигне визуално подмладяванет, като се възстанови здравословния цвят на лицето, ускори се процеса на обновяване на клетките и накрая, премахването на портокаловата кожа по бедрата, корема и хълбоците.

Кислородна вана

Кислородната вана е много приятна процедура, която е подобна на карбонатна или сероводородна вана. Ваната, наситена с кислород има приятна температура – около 35-37 градуса. Кислородът прониква в дълбоките слоеве на кожата, стимулира нервните рецептори, активизира нервната и другите системи на организма. Всичко това води до нормализирането на съня, подобряване на самочувствието, премахване на главоболието, регулиране на метаболизма и кръвното налягане.

Кислородни коктейли

Кислородните коктейли са всъщност мехурчета пяна, пълни с 95% кислород. Основата за коктейла обикновено е специален пенообразуващ състав, например сироп от сладък корен и билкови отвари, сокове, витаминозни съединения. Те придават цвят и вкус на коктейла. Когато кислородният коктейл попадне в стомашно-чревния тракт, му влияе положително. Той подобрява състоянието при колити, гастрити, язви.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay