Какво може да се случи с кожата ви, ако пиете топла вода всеки ден

Какво може да се случи с кожата ви, ако пиете топла вода всеки ден

Няма съмнение, че поддържането на хидратация е от решаващо значение за вашето здраве, но повечето хора не знаят, че пиенето на хладка вода може да предложи някои изключителни ползи за тялото и кожата ви. Всъщност експертите казват, че водата е най-полезна, когато я пиете топла. 

Ето как пиенето на топла вода може да повлияе на кожата ви:

1. Кожата ви ще се изчисти

Топлата вода може да помогне за детоксикация на тялото ви. Тъй като пиенето на топла вода води до повишаване на телесната температура, това ви кара да се потите. Това от своя страна ви помага да се отървете от токсините и улеснява храносмилателните органи да елиминират примесите. Почистването на тялото отвътре лекува акнето отвътре навън и прави кожата ви здрава и блестяща.

2. Предотвратява преждевременното стареене

Освен че причиняват пъпки, токсините могат да накарат кожата ви да остарее по-бързо и да предизвикат тъмни кръгове и торбички под очите. Пиенето на топла вода помага за възстановяване на кожните клетки, които са повредени от вредните свободни радикали, и прави кожата ви по-гладка.

3. Подобрява здравето на скалпа

Топлата вода поддържа скалпа ви хидратиран, което означава, че е по-малко вероятно да получите пърхот. Когато кожата на скалпа ви е здрава и влажна, тя поддържа косата ви блестяща и мека. Като допълнителен бонус водата активира нервните окончания в корените на косата ви, което насърчава растежа на новата коса.

4. Изсветлява кожата ви

Редовното пиене на топла вода помага на тялото да разгражда мастните натрупвания, отпуска мускулите и подобрява притока на кръв. Повишеното кръвообращение подмладява клетките на кожата и ги подхранва. Това осигурява на вашите работещи кожни клетки кислород и елиминира отпадъчните продукти, съживявайки и обновявайки кожата ви.

5. Помага ви да извлечете максимума от продуктите за грижа за кожата

Пиенето на топла вода е най-лесният начин да стартирате метаболизма си, което от своя страна ще помогне на кожата ви да се възползва от всички кремове и овлажнители, които прилагате върху нея. Тъй като проблемите с червата не ви позволяват да получавате достатъчно витамини и хранителни вещества от храната, това може да попречи на кожата ви да изглежда добре и да влоши съществуващите състояния на кожата. Пиенето на чаша топла вода ще зарадва червата и ще помогне на кожата ви да получи всички необходими хранителни вещества, за да остане по-млада за по-дълго.

6. Хидратира кожата ви

Без значение колко скъп е вашият овлажнител, той никога не може да поддържа кожата ви без бръчки, ако не пиете достатъчно вода. Нещо толкова просто като ежедневното пиене на топла вода може да ви помогне да поддържате тонуса на кожата си, да намалите подпухналостта и да стегнете кожата си.

7. Предпазва кожата ви от инфекции

Наличието на чаша топла вода предпазва бъбреците и помага в борбата с възпалението. Когато органите ви са чисти, кожата ви е по-малко уязвима към инфекции. За по-добри резултати добавете няколко капки лимонов сок.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay