Как да поддържате веждите си красиви по време на изолацията

Как да поддържате веждите си красиви по време на изолацията

Повечето от жените се доверяват на специалистите за поддръжката на веждите им. В този период обаче козметичните салони не работят и ни се налага да се грижим за външния си вид сами, въпреки че има жени, които от много години не са почиствали веждите си сами или не са лакирали ноктите си сами. Всъщност никоя от тези процедури не е особено трудно и можете да се справите, стига да вярвате в способностите си. Ето няколко съвета за това как да поддържате веждите си красиви без помощта на специалист:

Почиствайте веждите си веднъж седмично

Най-добрият вариант е да почистване веждите си веднъж седмично. Ако не сте сигурни за някое косъмче, по-добре е да го оставите, вместо да го отскубнете. 

Правете тази процедура след къпане 

По време на къпане косъмчетата и фоликулите омекват, така че отскубването на косъмчетата ще бъде по-лесно и по-безболезнено. Ако веждите ви имат нужда от почистване, а не искате да се къпете, можете да сложите една тенджера с вода на котлона, да се наведете над нея и да сложите една кърпа над главата си. Парата ще свърши същата работа. 

Използвайте закривена пинсета

Когато пинсетата не е права, а е закривена и заострена, можете да я допрете по-близо до кожата и да хванете и по-късите косъмчета. 

Не използвайте уголемяващо огледало 

Вероятно си мислите, че така по-добре ще видите косъмчетата, но това не е така. Уголемяващото огледало ще ви даде изкривена перспектива. 

Започнете с най-отдалечените косъмчета

Първо почистете зоната между веждите, косъмчетата под и над веждите ви и всички косъмчета, които не засягат самата форма на веждите ви. 

Първо си изберете формата

Как да поддържате веждите си красиви по време на изолацията

Никога не отскубвайте косъмчета от веждите си хаотично. Трябва да знаете точно каква форма искате и да я следвате. 

Не забравяйте косъмчетата над веждите

Много хора имат грешната представа, че трябва да се отскубват само косъмчетата под веждата, но това не е вярно. По-важно е оформянето отгоре на веждите. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay