Как да помогнете на лака за нокти да издържи повече

Как да помогнете на лака за нокти да издържи повече

Всяка жена обича красивия маникюр. И постоянно се появяват все повече и по-разнообразни дизайни, вариращи от матови нокти до класически френски маникюр, ноктопластика и много други. Но дори и да предпочетете обикновен лак, ще намразите ноктите си, ако лакът започне да се бели след ден-две.

Това може да се дължи на постоянно миене на ръце или домакински задължения като готвене или миене на съдове. Така че, за да сте сигурни, че лакът ви ще остане непокътнат за по-дълго, има няколко трика, които могат да ви помогнат.

- Винаги нанасяйте топ лак: Това е неизречено правило, когато става въпрос за грижа за вашия лак за нокти. Поставянето на топ лак след изсъхване на лака ще ви помогне той да издържи по-дълго и ще придаде на ноктите ви блясък. Купете си прозрачен топ лак, който можете да нанасяте върху какъвто и да е било цвят основа.

- Използвайте крем за ръце: Кремовете за ръце по същество действат като слънцезащитни продукти. Използването на крем за ръце два пъти на ден ще ви помогне да поддържате ръцете и ноктите си хидратирани. Той също така поддържа кожичките ви в перфектно състояние, за да не се стига до болезнени ранички.

- Лакирайте се внимателно. Важно е да се лакирвате максимално близо до кожичките, но да не ги засягате, тъй като при растежа на ноктите ви, лакът ще се отлепи по-лесно от тази зона. Придърпайте кожичките и почистете остатъците от тях, за да направите идеална основа за лака.

- Използвайте база: Важно е да нанесете база, след което да нанесете лака. Използването й ще помогне на лака да се залепи за ноктите ви за по-дълго време. Това от своя страна помага на ноктите ви да изглеждат красиви и добре лакирани за дълго време, без никакъв отчупен цвят.

- Носете гумени ръкавици: Ако сте човек, който трябва ежедневно да се занимава с домашни задължения, не забравяйте да слагате гумени ръкавици, за да защитите ноктите си. Водата и използването на сапун може в крайна сметка да свали лака от ноктите ви. Носенето на гумени ръкавици ще гарантира, че лакът ще остане непокътнат дълго време, без ноктите ви да трябва да пострадат.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay