Как да почистите четките си за грим с подръчни материали

Само с неща, които имате вкъщи

Как да почистите четките си за грим с подръчни материали

Всички знаем, че е изключително вредно да използваме мръсни четки за грим. Къпете се, миете лицето си по два пъти на ден, но колко често всъщност обръщате толкова внимание на четките си за грим? Ако сте пропускали почистването, защото се притеснявате да не навредите на четките си, има лесен начин да ги почиствате безопасно. И не забравяйте да намерите четките за грим, които са точно за вас!


Съставки:

Зехтин

Антибактериален сапун


Стъпки:

Стъпка 1: Смесете две части антибактериален сапун и една част необработен зехтин в чиста чиния (не използвайте хартиена чиния, тъй като зехтинът ще пробие).

Стъпка 2: Вземете първата си четка за грим и леко я намокрете с хладка вода. Дръжте четката с космите надолу през целия процес. Ако водата попадне в съединителя (частта на дръжката, която държи всичко заедно) на четката, тя може да разхлаби лепилото, причинявайки изпадането на космите.

Стъпка 3: Потопете влажната четка в сапунната смес и я покрийте добре. След това нанесете сместа в космите добре, като използвате дланта на ръката и пръстите си. Продължете, докато сапунените остатъци не започнат да бъдат смесени с грим.

Стъпка 4: Измийте четките с хладка вода, докато не измиете целия сапун.

Стъпка 5: Разстелете хартиена кърпа на пространство с лек наклон. След това сложете четката, така че горната част на дръжката да е на високата част на наклона, а космите да са надолу. Това ще позволи на вашите четки да изсъхнат без да се стича вода при лепилото.

Повторете с останалите четки. Някои от тях може да се нуждаят от две промивки, за да бъдат напълно чисти, в зависимост от оставащото количество остатъци. Оставете ги цяла нощ да съхнат и правете тази процедура поне 2 пъти месечно.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay