Как да се обличаме по-добре? (Съвети)- втора част

Как да се обличаме по-добре? (Съвети)- втора част

Вече ви дадохме няколко съвета за това как да подобрим самочувствието си, както и някои практически съвети за това как да се обличаме по-добре. Днес ще ви представим още 6 стъпки към тази трансформация:

5. Разделете пазаруването на "Нуждая се от?" и "Нещо, което просто ми е харесало"


Първото, т.е. нуждата от определени дрехи трябва да е поне 75% от гардероба ви. Останалата част могат да са просто вдъхновяващи дрехи, които сте закупили самостоятелно.

"Нещата, които просто сте харесали" най-често са дрехи, които носят известни личности, модели или интересни трендове от инстаграм. Най-често те могат да объркат гардероба ви и да ги харесвате само докато ги купите. След това те се превръщат в част от многото застояли и хващаши прах облекла, които никога не слагате. Това се получава, защото най-често са екстравагантни или несъвместими с останалата част от дрехите ни, нямаме с какво да ги съчетаем и те губят своя смисъл.

 

Важно е да съобразим покупките с нещата, които харесваме, стоят ни добре и бихме носили. Затова е хубаво да си създадем един бърз списък на ум, в който да имаме елементите, които харесваме. Например - любими цветове, които носим, тениски или ризи, поли или панталони и т.н. Ако наблегнем на това кое ни е най-удобно и най-често посягаме към него, ще разберем, че там е разковничето.

Понякога виждаме дреха, която поставена в магазин с подходящо осветление и декорация ни се струва перфектната покупка. Най-често тя е цветна, шарена, искряща, с орнаменти, най-вече интересна. Но когато дойде момента да я поставим в нашия собствен гардероб, тя изглежда като дошла от друг свят - не се съчетава със стила ни, дрехите ни, обувките, не приляга дори на обстановката в гардероба и пак никога не я обличаме... Има ли смисъл да вземем нещо, което ще краси гардероба?!

6. Когато дойде момента за пазаруване - бъдете сигурни, че новата придобивка може да се включи в 3 отделни тоалета с дрехите, които вие вече притежавате, за да не се налага да купувате още и още неща.

7. Пазете бележката!

Когато си купите нова дреха, запазете касовия бон. Приберете се вкъщи и на спокойствие помислете с какво можете да я съчетаете. Ако се окаже, че дрехата не се връзва с гардероба ви - време е да я върнете обратно!

8. Отделете време за гардероба си!

- На първо място, когато гардеробът е чист и подреден, вие ще можете много по-лесно и бързо да намирате нещата, които ви трябват. Няма да има излишно дразнене на окото и на спокойствие ще можете да формирате красив тоалет.

- Второто нещо е в свободно за вас време, когато сте отпочинали и сте вкъщи, изпробвайте отново дрехи, които скоро не сте носили. Опитайте се да ги съчетаете, вижте дали ви стоят добре. Ако не ви харесват вече - махнете ги от там, дарете или подарете. Ще освободите място и ще помогнете атмосферата да се подобри и да стане много по-прилежно и подредено.

- Подгответе си 3 тоалета, които да бъдат за сутрините, в които наистина бързате и нямате време да отделяте време и внимание на стилове, съчетания и други. Така ще осигурите на себе си много по-голямо спокойствие и увереност.

9. Теория на цветовете

Не трябва да се осланяме на тенденции и нова мода с цветовете, ако тя не кореспондира с нас и нашия цвят на кожата.

Първо трябва да определите дали сте със студен или топъл тон на кожата. Хората със студен тон имат розов подтон, а тези с топъл - по-златист и жълт. Има и такива с неутрален тон.

Сега е време да тренирате своето око. Неподходящите цветове могат да ни накарат да изглеждаме не добре. Затова трябва да започнем от основните базови цветове.

Започваме с бялото. Кремавото ще изглежда чудесно на топъл тон на кожата, а искрящо бялото, което леко синее - на студения тон. Тези с неутрален тон могат да избират между неутрално, искрящо и кремаво.

Използвайки тази теория, ще можете да се справите и с всички останали цветове. Понякога ще ви се случва да виждате една и съща дреха, но в различни тонове, тогава е времето да изберете подходящия за вас такъв.

10. Материята е важна!

Бялото прави нещата да изглеждат по-големи, а черното и тъмното - обратното.

Но не само цвета, а и материята играят важна роля, дори понякога определяща.

Матовите цветове и материи поглъщат светлината, а лъскавите - отразяват.

Например: Ако облечем тъмна пола в матов цвят, ще направи така, че да изглеждаме по-слаби и прибрани, но ако полата е тъмна и лъскава - тя ще ни подчертае извивките.

Лъскавите материи карат нещата да изглеждат почти двойни. Но ние можем да използваме това за добро. Всичко зависи от съчетанието! Просто трябва да знаем коя част от нас искаме да подчертаем и коя не.

НАЙ-ВАЖНОТО

Харесвайте и обичайте себе си! Забавлявайте се при избора на дрехи! Всеки има недостатъци - обичайте вашите!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay