Колко е лесно да бъдем красиви!

Трикове, с които можете бързо и ефикасно да противодействате на белите петна от дезодорант, мазните корени и напластената спирала

Колко е лесно да бъдем красиви!

Често се случва в забързаното си ежедневие да допускаме грешки, от които след това страда външният ни вид. Но има и лесни трикове, с които можете ефикасно да поправите някои от досадните поражения, като например мазните корени, белите петна от дезодорант и напластената спирала. Вижте как.

Бледо червило
Харесвате ярките и тъмните червила, но цветът им сякаш изчезва върху устните ви? Направете си основа, като нанесете малко количество от обичайния си фон дьо тен. Изчакайте 5 минути и едва след това сложете и червилото. Така нюансът ще изпъкне, а и трайността ще се увеличи чувствително.

Прекалено много руж
Ако използвате прахообразен или компактен руж, туширайте го като нанесете върху него пудра за лице в светъл нюанс. Ако пък сте прекалили с кремообразен руж, маскирайте го с малко количество от обичайния си фон дьо тен.

Сенките се ронят
Понякога, когато нанасяте сенки на клепачите си, се случва те да поръсят и цялата останала част на лицето ви. За да избегнете неприятната случка, дръжте салфетка под долния си клепач, когато се гримирате. Ако белята вече е станала, вземете мека четка за грим, загребете с нея малко безцветна пудра и внимателно "пометете” цветните прашинки.

Колко е лесно да бъдем красиви!

Прекалено много фон дьо тен
Ако ви се случи сутрин да прекалите с количеството фон дьо тен, не бързайте да махате целия си грим. Вместо това влезте в банята, пуснете горещата вода и я оставете да тече, докато се вдигне пара. Постойте 30-ина секунди вътре, след което попийте внимателно лицето със салфетка, без да търкате. Тя ще поеме излишното количество продукт.

Мазна T-зона
Не е нужно през час да пудрите носа си, за да се предпазите от неприятното лъсване. Вместо това носете със себе си пакетче носни кърпички. Отделете един слой и нежно, без да търкате, попийте излишното. Компактната пудра оставете за случаите, когато ви трябва силно матиране на кожата.

Червенини по лицето
Ако лицето ви се сдобие с цвят на домат след тренировка или просто след поредния студен или горещ ден, не се ядосвайте, защото ще почервенеете още повече. Вместо това изстудете една хавлиена кърпа във фризера и я задръжте на задната част на врата си за 2 минути. Неприятната окраска на лицето бързо ще остане в историята.

Колко е лесно да бъдем красиви!

Лакът съхне бавно
Често се случва точно когато най-много бързате, да попаднете на лак, който сякаш нарочно не иска да изсъхне. Без паника! 2 минути след като нанесете последния слой, потопете пръстите си в купа с леденостудена вода. Постойте така за 5 минути. Лакът буквално ще замръзне върху ноктите ви.

Мазни корени
Ако нямате време да измиете косата си, а тя не е в най-добрата си форма, не бързайте да посягате към шапката. Вместо това нанесете в корените бебешка пудра с помощта на голяма четка за грим. Изчакайте малко и разрешете, за да премахнете излишното количество продукт.

Напластена спирала
В желанието да направите миглите си обемни и извити, често се случва да им окажете по-скоро неприятен за окото ефект. Ако се случи да прекалите със спиралата, вземете една мокра кърпичка, увийте с нея палеца и показалеца си и нежно, без да търкате, притискайте леко миглите. След това нанесете безцветна спирала или вазелин, за да фиксирате.

Колко е лесно да бъдем красиви!

Бели следи от дезодорант
За съжаление, въпреки че рекламите ни убеждават в обратното, повечето антиперспиранти оставят следи. Затова винаги носете със себе си пакетче мокри кърпички. Непосредствено след използването на дезодорант, попийте нежно с кърпичка. И тук важи правилото, че не трябва да търкате.

Прекалено много парфюм
Ако сте прекалили с аромата и не искате да ви избягват в градския транспорт или в офиса, използвайте спирт. С помощта на памуче натъркайте с него местата, върху които сте пръснали парфюм. След това нанесете лосион за тяло без аромат.

Ципът заяжда
Говорейки за типично женски проблеми, не може да не споменем и дамската чанта. И по-конкретно нейния цип, който много обича да заяжда. Следващия път, когато ви погоди такъв номер, се обърнете към добрия стар сапун. Натъркайте с него зъбчетата на ципа.

Ако тази статия ви е била полезна и интересна, присъединете се към света на Jenite.bg във фейсбук!

142 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 08.04.2013|11:54
Добрите стари рецепти. Повечето ги знам от мама.
8
Не е посочен 08.04.2013|09:46
Чудесни съвети отново ни давате!Повечето ще влязат в употреба!
7
Не е посочен 08.04.2013|09:33
Изключително полезни за мен съвети!Благодаря за което!
6
Не е посочен 06.04.2013|17:02
Това с Т-зоната е много хитро, моято кожа е смесена и понякога доста се омазнява, друг път пък се лющи, голяма мъка ми е с избора на продукти.
5
Не е посочен 06.04.2013|16:22
Виктория Бекъм е пълнокръвното доказателство за това - изглежда много добре, но това й струва доста скъпо.
4
Не е посочен 06.04.2013|13:48
Това с дезодорантите против изпотяване е много важно и полезно, тъй като повечето оставят непоправими следи.
3
Не е посочен 05.04.2013|18:58
Аз не мисля че е лесно нито евтино да се поддържаме красиви
2
Не е посочен 05.04.2013|18:33
Много хубави съвети ни давате.
1
Не е посочен 05.04.2013|17:42
Добри съвети, ще намерят приложение.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay