Модата вече разбира жените и поощрява телата им!

Край на дилемата "Size 0"

Финалът на ревюто на Марк Фаст по време на Седмицата на модата в Лондон през 2009г.
Финалът на ревюто на Марк Фаст по време на Седмицата на модата в Лондон през 2009г.

"Size 0" не е просто стандартен размер в САЩ. С това означение отдавна се определя една широка тема, която много чувствително засяга жените. "Size 0" е модният вариант на Хамлетовата дилема, а именно – Да бъдеш или да не бъдеш "Размер 0"?

 

Само си помислете за мерки, които варират в диапазона 76-56-81 и 84-64-89 (гърди-талия-ханш), и си отговорете сами на вечния въпрос. Нужно ли е да се жертваш до такава степен в името на модата?

 

След като много звезди се провалиха в спазването на безумни диети, а да не говорим за хилядите момичета станали жертви на анорексията, дизайнерите започнаха все повече да лансират закръглените форми или както ние често ги описваме – извивки. Силуетите придобиват по- "здравословен" вид и за популяризирането им допринасят индивидуалисти и смели жени като Бионсе, която харесва тялото си и го заяви пред целия свят.

 

Преди години Жан Пол Готие предизвика сензация, като показа дрехите си върху модели среден размер -обикновени жени с нормално (дори наднормено) тегло. Тогава светът на модата още се бунтуваше, а Готие се оказа "едната птичка", която не успя да направи "пролет".

През 2008г. Седмицата на модата в Лондон се оказа следващата стъпка в революцията. Тогава Британският моден съвет определи размери 12 – 14 (34-36) да са доминиращите на модните подиуми.

А миналата година "Marc Jacobs” се превърна в първата елитна модна марка, която обяви, че ще създава облекла и за жени над размер 14.

 

Модата беше и остава диктаторка, но ако преди "проповядваше" абсурди, то сега е повече от толерантна и се отнася с разбиране към всички жени. Дизайнерите постоянно разработват нови модели, които прикриват излишното и подчертават необходимото. Наша остана задачата да се информираме, да опознаем сами себе си и да дадем път на предимствата ни да изпъкнат. Сега повече от всякога е времето, в което трябва да бъдем себе си и да сме уверени в собственото си тяло.

 

А за да сме уверени трябва и тялото ни да е на същото мнение. За това ви съветваме да спазвате простите правила на здравословното хранене, да спортувате и да давате на тялото си необходимата доза активност. И не забравяйте най-важното – усмивката. Тя е най-лесният начин за разкрасяване и най-прекият път към позитивното мислене, което неминуемо води към желаната увереност.

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay