Може ли да носите перука всеки ден?

Жените избират да носят перуки по много причини – за да изпробват различни прически и цветове, да прикрият косопада и да позволят на косата си да расте. Един от най-честите въпроси, които жените си задават, когато става въпрос за носенето на перуки, е дали могат да ги носят всеки ден.

Може ли да носите перука всеки ден?

Можете всеки ден да носите перука, стига да се грижите добре за нея, като измивате естествената си коса, както и перуката. Това ще помогне да избегнете натрупването на мръсотия. С толкова много перуки, които се предлагат на пазара, лесно можете да намерите подходяща, която да отговаря на вашите нужди.

Но ако решите да носите перука ежедневно, има няколко допълнителни стъпки, които трябва да предприемете, за да извлечете максимума от перуката си, да ви е удобно и да изглеждате стилно.

Купете подходящата перука за размера на главата си. Ако смятате да носите перуката всеки ден, то тя трябва да ви пасва идеално. Ако е твърде голяма, ще се плъзга през целия ден, което е неприятно и ще раздразни скалпа ви.

Задължително е използването на подложка. Тя е задължителна, дори ако нямате естествена коса. Тя ще ви помогне перуката да стои на място и да ви бъде удобно. Подложката поддържа и перуката чиста, като я предпазва от маслата на скалпа.

Измивайте редовно перуката си. Това е един от най-важните съвети. Така ще я освежите и ще изглеждате елегантно. Колко често трябва да я миете зависи от различни фактори. Например – колко често я носите, вида на климата във вашия район, броя и вида на стилизиращите продукти, които ползвате и вашия начин на живот – независимо дали е активен или по-спокоен.

Почиствайте редовно стилизиращите си инструменти. За да защитите перуката си и да увеличите живота й, трябва редовно и старателно да почиствате инструментите си. Средствата за стилизиране включват четки и гребени, както и преса за изправяне, ако ползвате такава. Така намалявате шанса върху тях да се натрупа мръсотия, прах и остатъци от продукти, които лесно могат да повредят перуката.

Изберете правилната перука, която отговаря на вашия начин на живот. Важно е да имате предвид и различните прически, които отговарят на ежедневието ви. Ако сте по-активни, късата прическа ще ви пасне по-добре.

Изберете правилния цвят, дължина и текстура. Най-добрият начин да постигнете това е като вземете предвид своите предпочитания и външен вид, който смятате, че ще ви подхожда.

Не спете с перуката. Това е една от най-честите грешки, които дамите правят. Когато спите с нея, има триене между перуката и възглавницата. Това може да причини заплитания и възли.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay