Може ли зеленият чай да повлияе на акнето?

Може ли зеленият чай да повлияе на акнето?

Известно е, че зеленият чай има много предимства за здравето, както и за състоянието на кожата. Чаят съдържа съединения на растителна основа, наречени катехини, които имат антибиотични, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. 

Фактът, че зеленият чай не преминава през същия процес на съхнене и окисляване като черния и другите видове чайове, го кара да запазва своите органични свойства. Прекомерната секреция на себум води до образуване на леки или по-тежки форми на акне, тъй като порите на лицето се запушват. Зеленият чай съдържа полифеноли, които помагат за намаляване на леките форми на акне и предпазват мастните жлези от прекомерно производство на себум.

Много дерматолози препоръчват да включите в ежедневната си грижа за кожата продукти с екстракт от зелен чай или да пиете зелен чай за дълголетие на здравата ви и блестяща кожа. Докато някои могат да предпочетат прилагането на маски със зелен чай, кремове в техните ритуали за почистване, тонизиране и хидратиране. Освен това хора, които пият ежедневно зелен чай, са забелязали намаляване на акнето и възстановяване на кожата.

Зеленият чай дава тласък на метаболизма и детоксикира токсините в тялото. Смята се, че за да имате здрав вид на кожата, трябва да сте сигурни, че храната, която консумирате, е без мазнини, здравословна, противовъзпалителна. Важно е стресът да не е част от ежедневието ви. Ако всичко това е така, то моментално ще се отрази на кожата ви.

След като използвате пакетчетата зелен чай, като трябва да сте уверени, че те съдържат истински зелени чаени листа, можете да си направите маска за лице и да се възползвате отново от продукта. Прилагането е доста лесно, просто сварете отново чаените листа в малко вода, прецедете ги и направете паста, добавяйки малко сода за хляб и мед. Това ще помогне за почистване на порите от прах и излишен себум. Когато се прилага редовно, маската има изключително положителни ефекти върху кожата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay