Морска сол, кафе и етерични масла - любимите ни домашни оръжия срещу целулита

Натурална козметика срещу целулит

Психолозите твърдят, че мъжете не забелязват дребните несъвършенства във външния ни вид. Те често са слепи точно за онези дефектчета, които са способни да ни изкарат извън равновесие или пък да ни вкарат в сериозна депресия. Като първите бръчки, стриите и целулита.

 

Дори това твърдение да е валидно за мъжа до нас, ние няма да спрем да се взираме в огледалото, фокусирани именно над въпросните недостатъци.

 

Обикновено епичната борба с "портокаловата" кожа започва с началото на пълнолетието и продължава цял живот. Цените на качествените антицелулитни продукти обаче, могат да сломят бойния ни дух или да се отразят негативно на финансовия ни баланс.

Когато битката е загубена, не забравяйте, че войната не е - идва ред на натуралната козметика. Нея можем да си забъркаме сами вкъщи и ще ни струва значително по-малко. Ако не вярвате - обърнете внимание на етикетите на различни антицелулитни продукти. Оказва се, че някои от активните съставки са буквално под носа ни, като кафе, морска сол, пчелен мед, грейпфрут, портокал, лимон, розмарин...


Вижте любимите ни домашни рецепти срещу целулит:


Ексфолиант с морска сол
Солта задължително трябва да е морска и необработена, защото именно тя съхранява ценните микроелементи, които се съдържат в морската вода – магнезий, калций, йод и желязо. Ще я познаете по едрите кристали и високата влажност. Използвана като ексфолиант, солта контролира натрупването на подкожни мазнини и изхвърля ненужните течности.

За да я ползвате правилно вкъщи, трябва да смелите една чаша сол на по-дребни частици. Прибавете 2 с. л. зехтин и 2 с. л. течен пчелен мед. Сместа се оставя за около половин час, а накрая се прибавят по 10 капки етерично масло от грейпфрут, от розмарин и от хвойна. Сместа съхранявайте в бурканче и използвайте като соли за вана (2 с. л. за вана) или екфолиант. Така едновременно ще премахнете мъртвата кожа и ще атакувате целулита. Препоръчително е процедурата да се прави два пъти седмично.


Пилинг с кафе
Тази рецепта е класика в домашното разкрасяване. Изключително лесна е – просто натъркайте тялото си под душа със смляно кафе или утайка. Тайната на изглаждащото действие е в кофеина – съставка, която се използва в почти всички антицелулитни продукти и помага за разграждане на подкожните мазнини.

Масажно масло против целулит
Към 100 мл. бадемово масло прибавете по 10 капки етерични масла от портокал, сантал и пачули. С тази смес масажирайте проблемните места всеки ден. Портокалът и санталът разнасят задържаната вода, мазнини и токсини, а пачулито стяга кожата. Като бонус - това масло ухае божествено!

51 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay