Предимства на масажа на скалпа

Предимства на масажа на скалпа

Здравата коса започва със здрав скалп. А да си направите масаж на скалпа е най-лесният начин да започнете пътя си. Освен че ще се почувствате страхотно, масажът, направен с ръце или с масажор, ще ви помогне да имате по-здрава и красива коса.

От намаляване на натрупването на продукти и премахване на мъртви кожни клетки до подпомагане на стимулирането на растежа на косата чрез насърчаване на кръвообращението, редовната процедура за масаж на скалпа повишава естествената красота на косата ви.

Всички знаем, че масажите са свързани с идеята за релаксация. Независимо дали сте масажирани от професионалист или от любим човек, масажът има много предимства за вашето здраве и уелнес. Масажът на скалпа не прави изключение. Изследвания показват, че той е особено полезен за повишаване на психичното здраве и благосъстояние. Той ще ви помогне да сте спокойни и намалява стреса. Масажът освобождава серотонин, хормон, който играе роля за повдигане на настроението ви. Използването на масажор може да увеличи ползите от масажа.

Намалява мускулното напрежение. Да, напрежението на скалпа съществува. Но вие наистина няма да го почувствате, докато някой (или вие самите) не започне да прокарва пръсти през косата ви. Стресът се дължи най-вече на стреса и отчасти на стойката. Напрежението на скалпа може да доведе до свиване на кръвоносните съдове, което може да намали притока на кръв към космения фоликул. Той може също да взаимодейства с напрежението на мускулите на врата и гърба, което може да причини мигрена и болка в гърба.

Ще бъдете шокирани от броя на ползите, които един обикновен масаж на скалпа може да донесе на централната ви нервна система. Докато повечето проучвания за въздействието на масажа върху нервната система са извършени върху страдащите от дегенеративни заболявания, заключенията, които те правят, предполагат, че добавянето на редовен масаж към вашата уелнес програма помага на хората с всички нива на функционалност на нервната система.

Насърчава растежа на косата. Мнозина твърдят, че масажът на скалпа е причинил видимо подобрение на дължината и здравето на косата им, като е увеличил здравето на скалпа и е премахнал някои от пречките за здравия растеж на косата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay