Трикове за предотвратяване на стареенето на кожата

Трикове за предотвратяване на стареенето на кожата

Въпреки че не можем да накараме тялото си да спре да старее, има някои неща, които можем да направим, за да забавим този процес.

Ето 8 лесни трика за предотвратяване на стареенето на кожата, поне за известно време...

1. Включете боровинки в менюто си

Ние остаряваме и кожата ни провисва поради процес, наречен окислително увреждане на ДНК, който няма как да бъде спрян, но може да бъде забавен от редовната консумация на боровинки. Този мъничък плод е богат на антиоксиданти и ви помага да се борите с признаците на стареене. Включете го в ежедневната си диета и наблюдавайте промяната.

2. Ограничете приема на захар

Скорошно проучване установи, че консумацията на захар ускорява процеса на стареене в човешките тела и води до тъмни кръгове под очите, дехидратация и бръчки. За да се борят със стареенето, експертите съветват хората да ограничат приема на захар и да избягват сладките храни и напитки, доколкото могат.  

3. Избягвайте да спите по корем

Ако сте от хората, които обичат да спят по гръб, по-добре е да се откажете от този навик. Спането по корем, тоест с лице във възглавницата, причинява появата на бръчки.

4. Поддържайте нивата на калций в тялото си под контрол

Повечето хора знаят, че калцият е важен за поддържане на здравето на костите, но знаете ли, че той е важен и за предотвратяване на стареенето. Адекватното ниво на калций може да намали признаците на стареене и да ни помогне да стареем по-грациозно със силна костна структура.

5. Направете зеления чай най-добрия си приятел

Зеленият чай помага на тялото ни да бъде здраво както отвън, така и отвътре. Тази напитка е богата на антиоксиданти и ви кара да изглеждате по-млади. Освен това успокоява зачервяването и дразненето на кожата ви, защото има противовъзпалителни свойства. Консумирането на зелен чай редовно ще поддържа кожата ви здрава и млада. Можете също така да поставите употребявани торбички със зелен чай върху очите си за няколко минути, за да се отървете от тъмните кръгове и подпухналостта.

6. Душовете трябва да са кратки

Установено е, че дългите душове увреждат кожата ви и я правят суха. Не само това, но и води до видими признаци на стареене като бръчки и отпусната кожа. Вземайте по-кратки душове, за да предотвратите това.

7. Предпазвайте се от слънцето

Слънцето играе основна роля в ускоряването на стареенето и колкото повече се излагате на слънце, толкова повече излагате себе си на риск от ранно стареене. Изключително важно е да нанасяте слънцезащитен крем всеки ден. 

8. Медитирайте и избягвайте стреса

Стресът забързва процесът на страреене, така че се опитвайте да бъдете по-спокойни. Можете да опитате медитация или друг метод за намаляване на стреса.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   


2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay