10 бързи начина да се отървете от мазолите и да имате гладки крака

10 бързи начина да се отървете от мазолите и да имате гладки крака

Мазолите са петна от дебела кожа, причинени от триене и могат да предизвикват болка. Те често се появяват на ръцете и краката и въпреки че обикновено са безвредни, могат да се възпалят, ако не се лекуват. Има домашни средства, които хората използват за лечение и премахване на мазолите. 

Ето как да се отървете от мазолите и да се сдобиете с гладките и меки крака, за които винаги сте мечтали:

1. Аспирин

Натрошете 5-6 таблетки аспирин и ги смесете с лимонов сок и вода. Направете паста и я нанесете върху мазолите. Увийте краката си с топла кърпа и отгоре сложете найлонова торбичка. След около 10 минути премахнете мъртвата кожа с помощта на пемза. Ако сте диабетик или имате алергия към аспирин, не използвайте този метод.

2. Сода за хляб

Содата за хляб също може да помогне. Смесете сода за хляб с вода, направете паста и я нанасяйте, докато мазолите не изчезнат. 

3. Накиснете краката си в чай

Топлият чай е винаги успокояващ, но може да бъде и добър за кожата. Когато накисвате мазолите си, добавете чай от лайка или масло от чаено дърво във водата. Това ще помогне на кожата да изсъхне. Ако чайът оцветява кожата ви, това лесно може да се измие с вода и сапун.

4. Разтривайте с царевично нишесте

Мазолите могат лесно да бъдат предотвратени. Разтрийте краката си с царевично нишесте, за да ги запазите сухи, което предотвратява раздразнението на мазолите и други възможни инфекции. Този метод може също да успокои болезнените мозоли. 

5. Направете лепенка с оцет

Накиснете памуче с оцет и го поставете върху мазола. Залепете лепенка отгоре и оставете така за през нощта. След това изтрийте с пемза. Оцетът трябва да е само върху мазола, без да докосва здравата кожа.

6. Ананас

Ананасът има ензими, които могат да помогнат за омекотяване на кожата и премахване на мазоли. Поставете малко парче свеж ананас върху мазола и го увийте с парче плат, за да го запазите на мястото. Това трябва да се прави веднъж на вечер за една седмица. Прилагането на сок от ананас на мястото също може да помогне. 

7. Прикрепете филия хляб

Старият хляб може да не е добър за ядене, но може да помогне за омекотяване на кожата ви. Накиснете половин парче хляб в ябълков оцет и го залепете върху мазола, преди да си легнете. Увийте с найлонова обвивка и поставете памучен чорап. 

8. Използвайте алое

Можете да използвате лист алое или чист алое гел за този трик. Нанесете месестата част на растението или гела върху мазола и покрийте с превръзка. 

9. Витамини

Вземете витамини А  и Е от аптеката. Извлечете маслото от капсулите и го нанесете върху мазолите. Направете това преди лягане и го оставете за през нощта. 

10. Чорапи или ръкавици с крем или вазелин

Ексфолиращите кремове или лосиони могат да помогнат при лечението на мазоли, особено ако съдържат салицилова киселина, карбамид или амониев лактат. В допълнение, кремовете за омекотяване на кожата или вазелинът също могат да помогнат за омекотяване на мазола.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay