5 места, за които не бива да използвате пинсети

Просто не го правете!

5 места, за които не бива да използвате пинсети

Когато видим някакви косми по тялото си, ние сме изкушени да ги отскубнем, просто защото мястото им не е там. Но специалистите казват, че трябва да се замислим, преди да отскубваме косми от някои места. 

Обикновено използването на пинсети не е опасно. Хващате корена и го издърпвате от корена. Освен някакво малко възпаление, няма опасност да се случи друго, защото това не е трайно обезкосмяване и след време ще се появи нов косъм. Има обаче случаи и места, на които ако отскубенете косъм може да ви остане траен белег и това място да стане проблемно. Затова трябва да бъдете с повишено внимание. 

Всичко зависи от местоположението на космите, така че вижте в кои области трябва да сте по-внимателни:

1. Вежди

Разбира се, както повечето жени, вероятно и вие почиствате веждите си с помощта на пинсети. Истината е, че веждите са много чувствителни области и може да нанесете сериозна повреда на космения фоликул. 

Тримерите за лице или кола маска са по-добрите варианти за почистване на вежди. Но трябва да знаете, че кола маската може да изтъни веждите ви за постоянно. Ако дълго време сте били с много тънки вежди и изведнъж решите, че искате дебели вежди, ще ви бъде по-трудно да го постигнете. 

2. Зърна

Ако искате да махнете космите около зърната, уверете се, че те са достатъчно дълги. Ако се опитате да хванете прекалено къси косъмчета, има голяма вероятност да нараните кожата на зърното, което е изключително опасно. По-добре режете тезо косъмчета с малка ножичка. 

3. Бенки 

Косми, излизащи от бенки, изглеждат странно, но отстраняването им е опасно. Може да доведе до възпаления и инфекции. Използването на пинсети за косми, излизащи от бенки не е препоръчително. Изрежете ги с ножичка, така и резултатът ще бъде по-траен.

4. Пъпки

Обикновено, когато има косъм в гнойна пъпка, не става въпрос за пъпка, а за възпален фоликул. Премахвайте косъма, облекчавате възпалението и си правите услуга. Но ако имате косъм върху истинска пъпка, акне, тогава отскубването му е много опасно. Със сигурност ще ви остане белег и вероятно ще внесете бактерии в кожата. Освен това ще боли наистина много.

5. Обърнат косъм

Обърнатите косми са наистина ужасни, но отксубването на косъма води до инфекция и остава белег. Вместо това може да правите топли компреси, а най-добре е да посетите дерматолог, за да ви обясни какво да правите.

Бъдете изключително внимателно при обезкосмяването на тези области, а най-добре ще бъде ако заложите на добрата, стара ножица.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay