5 неща, които да направите, за да имате дълги, здрави и красиви нокти

5 неща, които да направите, за да имате дълги, здрави и красиви нокти

Всички знаем онези хора, които могат да имат дълги, здрави и красиви нокти, без да полагат никакви усилия. Едва ли има жена, която не иска дълги нокти, но някои от нас просто са се отказали. Е, имаме добри новини, върнете вярата си. Ще ви дадем 5 съвета. Ако ги следвате, ще имате красиви, дълги и здрави нокти:

1. Хранете се правилно и приемайте витамини

Ако нещо е полезно за тялото ви, то е полезно и за ноктите ви. Ноктите са вид кожа, така че се нуждаят от специална грижа. Състоянието на вашите нокти показва какво е цялостното ви състояние. Ако ноктите ви не са в добро състояние, вероятно трябва да промените начина си на хранене. Тъй като ноктите са протеини, важно е да приемате протеини. Сьомгата и пилето са страхотен начин да си набавяте протеини. И двете меса съдържат цинк, който е полезен за вашите нокти. 

2. Поддържайте ноктите си хидратирани

Тъй като ноктите са част от кожата ни, овлажняването им през целия ден трябва да бъде неразделна част от рутината ни за красота. Какво се случва, когато нашата кожа е суха? Тя става груба, люспеста и отслабена. Същото важи и за нашите нокти. Кремът или маслото трябва да се нанася върху кожата около ноктите най-малко няколко пъти на ден. 

 Уверете се, че винаги носите ръкавици, когато влизате в контакт с неща като белина или препарати.

3. Не използвайте ноктите си като инструмент

Всички използваме ноктите си, за да белим стикери, етикети, да стискаме пъпките си и т.н. Не забравяйте, че трябва да се грижите за ноктите си, а не да ги използвате за инструмент. 

5 неща, които да направите, за да имате дълги, здрави и красиви нокти

4. Опитайте да си правите маникюр с гел

Гел лакът прави ноктите по-твърди. По този начин те се чупят по-трудно и съответно могат да станат по-дълги и здрави. Ако ви се струва скъпо да ходите на маникюр, можете да си го правите и вкъщи. Гел маникюрът издържа около 2-3 седмици и предпазва ноктите ви. 

5. Търпението е добродетел

Имайте предвид, че растежът на ноктите е бавен и дълъг процес, който изисква много търпение. Ръцете ви няма да станат перфектни за една нощ. Трябва да се заредите с много търпение. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay