6 сигурни начина за запазване на гърдите красиви след отслабване

6 сигурни начина за запазване на гърдите красиви след отслабване

Увисването на гърдите е напълно нормална реакция на организма при отслабване, но много жени се притесняват от това и е напълно нормално. Тъканта, от която са изградени гърдите, не може да се върне в първоначалното си състояние, но правилната комбинация от упражнения, здравословно хранене и някои допълнителни мерки определено могат да подобрят положението.

За да направите гърдите си по-стегнати и да се сбогувате с увисването, следвайте тези съвети:

1. Тренирайте цялото тяло, а не само гръдните мускули

Факт е, че тренирането на гръдните мускули е ключът към по-твърдите и стегнати гърди. Но технически погледнато, не можете да "повдигнете" самите гърди, тъй като те се състоят предимно от мастна тъкан и млечни жлези. Можете обаче да изваете мускулите наблизо, за да изглеждат гърдите по-добре. За да постигнете това обаче не трябва да тренирате само гръдните мусули, а всички мускули в горната част на тялото.

2. Внимавайте със стойката си

Поддържането на правилна стойка не само ви кара да изглеждате по-добре, но и премахва ненужния стрес върху ставите и тъканите, който може да допринесе за провисване на гърдите. Добрата стойка спомага равномерното разпределение на теглото и предотвратява болки в гърдите и гърба. Не забравяйте, че винаги трябва да стоите с рамене назад, главата изправена и прибран корем. За да поддържате тази поза, просто си представете, че сте изправени до стена, за да измерите височината си!

3. Изберете правилния сутиен, който поддържа добре гърдите ви, докато тренирате

Подходящият сутиен поддържа гърдите ви и намалява напрежението върху тях. Правилният сутиен трябва да намали движението на гърдите, но да не е твърде стегнат, така че да не ограничава притока на кръв. Винаги носете сутиен по време на физически активности с висока интензивност. Имайте предвид, че не е нужно да носите сутиен през цялото време, например, когато просто ходите не е необходимо. Някои изследвания предполагат, че носенето на сутиен през цялото време всъщност може да направи мускулите на гърдите ви по-слаби, което може да допринесе за провисване.

4. Изградете си здравословни хранителни навици и поддържайте здравословно тегло

Разбира се, самото здравословно хранене не може да предотврати или напълно да възстанови увисналите гърди. Но придържането към добре балансирана диета ще ви помогне да избегнете постоянни колебания в теглото, които могат да причинят допълнително увреждане на тъканта на гърдата. Яденето на много здравословни мазнини като риба, масла, ядки и авокадо може да подобри състоянието на кожата ви, като направи гърдите да изглеждат по-стегнати. Също така пийте много вода, за да подпомогнете еластичността на кожата.

5. Опитайте масаж

Масажирането на гърдите може да помогне за подобряване на притока на кръв и укрепване на тъканта на гърдата. Масажирайте гърдите си във възходящо движение всеки ден в продължение на 10-15 минути. Можете също така да използвате различни масла в зависимост от състоянието на вашата кожа. Например, зехтинът е чудесен източник на антиоксиданти, които могат да подобрят текстурата и еластичността на кожата.

6. Ако пушите, спрете!

Тютюнопушенето допринася значително за процеса на стареене, който кара тъканите да стават по-малко плътни и еластични. Тютюнопушенето е свързано и с разрушаването на еластина и колагена, които са отговорни за красотата на кожата ви. Освен това влошава притока на кръв и забавя доставката на кислород и хранителни вещества до вашите клетки, което може да причини преждевременни бръчки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay