7 подли навика, които могат да изсушат кожата ви

7 подли навика, които могат да изсушат кожата ви

Изглежда, че ако можете просто да намерите подходящия овлажнител, това може да е отговорът на всичките ви проблеми с кожата. Но в действителност кожата ви все още може да се усеща суха и сърбяща, независимо колко скъпи са вашите кремове и лосиони. Въпреки че намирането на козметичните продукти, които работят най-добре за вас, е съществена стъпка във вашия режим за грижа за кожата, изключването на навиците, които дехидратират кожата ви, е не по-малко важно.

Решихме да разгледаме отблизо някои на пръв поглед невинни навици, които пречат на постигането на вашата мечтана кожа.

1. Пиете твърде много вода

Колкото и противоречиво да звучи, пиенето на твърде много вода всъщност може да увреди кожата ви. Въпреки че поддържането на хидратация е от решаващо значение за цялостното ни здраве, прекомерното количество вода може да накара тялото ви да загуби основни минерали. Това от своя страна може да повлияе на кожата ви и да я направи безжизнена. По-добре е да третирате сухата кожа отвън, като използвате правилните продукти и правите промени в начина на живот, за които кожата ви ще ви благодари.

2. Взимате си дълги душове

Вземането на дълъг горещ душ може да е чудесен начин да се отпуснете след дълъг ден, но всъщност може да стресира кожата ви. Топлата вода премахва маслото и влагата, необходими на кожата ви, за да остане жизнена и красива и колкото по-дълъг е душът, толкова повече ще изсуши кожата ви. По-безопасно е да правите кратки хладки душове, като използвате по-меки сапуни, които няма да навредят на защитната бариера на кожата ви.

3. Нанасяте овлажнителя си в грешното време

Използването на овлажнител в оптимално време може да ви помогне да се възползвате от всичките му предимства. Вместо да изсушавате лицето си и след това да нанасяте крем, сложете го, когато кожата ви все още е влажна. Това ще ви помогне да заключите влагата и да хидратирате кожата си много по-добре, отколкото ако нанасяте продукта върху напълно суха кожа. Всъщност корейските жени, известни със своята безупречна порцеланова кожа, нанасят овлажнител веднага след измиване на лицето си.

4. Спите без чорапи

Носенето на чорапи в леглото може да ви позволи да заспите по-добре, да предотвратите горещи вълни и да се справите с тези досадни напукани пети. Нанасянето на крем и носенето на чорапи може да намали шансовете ви да се събудите със суха кожа на петите.

5. Триете лицето си с кърпи

Търкането на кожата с груба памучна кърпа може да изсуши и раздразни чувствителната кожа, да я направи червена и да усетите сърбеж. За да избегнете допълнително дразнене, оставете кожата си да изсъхне на въздух.

6. Ядете яйца твърде често

Въпреки че яйцата са чудесен източник на протеин, те могат да причинят сухота на кожата, когато се ядат прекомерно. Яйцата са с високо съдържание на витамин А и яденето на твърде много от него може да повлияе негативно на кожата ви. Добрата новина е, че не е нужно да се отказвате от сутрешния си омлет заради кожата си, просто не забравяйте да ядете не повече от 3 яйца на ден.

7. Използвате грешен овлажнител

Ако смятате, че вашият овлажнител не прави почти нищо за кожата ви, може да е твърде лек за вашия тип кожа. Ако кожата ви е мазна, овлажнителят на водна основа ще работи най-добре за вас, а за чувствителната кожа са най-подходящи кремове с успокояващи съставки. Използването на продукт, подходящ за вашия тип кожа, може да помогне за предотвратяване на изпаряването на вода от кожата ви твърде бързо и да я поддържа по-дълго хидратирана. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay