9 прически, които саботират растежа на косата

9 прически, които саботират растежа на косата

Косата расте с 0,5 до 1,7 сантиметра всеки месец. И докато някои от нас очакват да получат пищна, здрава коса само след няколко месеца, това не винаги е така за всички. Като се има предвид, че косата се нуждае от специални грижи, понякога може да я нараним, като просто я оформим погрешно.

Ние бихме искали да ви информираме за тези грешки и да ви споделим за кои прически трябва да забравите, ако искате косата ви да расте:

1. Високи опашки или кокове

Елегантните конски опашки може да ни придадат излъскан, елегантен вид, но със сигурност причиняват главоболие след известно време. Дърпането и стягането на косата уврежда космените фоликули, което може да причини загуба на коса или проблеми с растежа на косата.

2. Небрежен кок по време на сън

Търсите сладки вълни или опитомени коси сутрин? Може да сте опитали да завържете косата си на кок, за да постигнете такива резултати, но внимавайте, това може да не е здравословен навик. Може да получите косопад от това дърпане на космите, докато спите и се въртите. 

3. Мокри прически

Ако някога сте завързвали косата си, докато е била мокра и след това сте се опитвали да премахнете ластика, за да разхлабите косата си, вероятно сте имали пречупване космите. Това е така, защото мократа коса може да се счупи по-лесно в сравнение със сухата коса. В тези случаи винаги оставяйте косата си първо да изсъхне, преди да си направите каквато и да било прическа. 

4. Плитки близо до корените

Плитките са забавна алтернатива за добавяне на приятна текстура към косата ви. Но проблемът е, че като правите косите си постоянно прибирани назад в стегнати плитки, това може да доведе до състояние, наречено алопеция, което води до загуба на коса и намалява шансовете ви за отглеждане на здрава коса.

5. Топиране

Има хиляди прически, които изискват топирана коса, за да има допълнителен обем в горната част на главата. Въпреки че тези прически изглеждат много добре, те са много вредни за косата ви. 

6. Изправяне на косата 

Ако изправяте косата си ежедневно или използвате химикали или преса за коса, има вероятност да разрушите качеството на косата си. Непрекъснатото изправяне на косата, без да сте изключително предпазливи, може да ви попречи да получите тази пищна коса и вместо това ще се окажете с повредена, накъсана коса.

7. Дълги екстеншъни 

Екстеншъните придават красива дължина и обем на нашата естествена коса. И макар да са добро решение за жените с тънки и къси коси, екстеншъните няма да подобрят ситуацията особено много, тъй като ще навредят на косата ви и тя няма да расте.  

8. Носене на слънчеви очила в горната част на главата 

Прекарвате си страхотно в слънчев ден и трябва да влезете в сграда. Но вместо да поставите слънчевите очила в калъфа им, решавате да ги сложите на главата си. Звучи ли ви познато? Въпреки че може да мислите, че това е безвредно, носенето на очилата по този начин може да доведе до пречупване на косата. 

9. Изсветлени корени

Изсветлените, боядисани корени на косата добавят забавна щипка стил за тези от нас, които обичат експериментите. Но недостатъкът на това е, че химическите агенти могат да увредят косата ви и тя да започне да пада. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay