Кратка история на onesie-то

Кратка история на onesie-то
Pexels

"Уанзитата", които по същество са гащеризони или цели пижами за възрастни, са създадени много по-отдавна, отколкото си мислите. Също така имат доста интересна история. 

Произход на onesie-тата

Този тип пижами са въведени за първи път във Великобритания през 17-ти век и това е много краткотрайна модна тенденция, но се завръща в края на 1800 г.

През 1880-те години, различни търговци на дребно започват да продават горнища и долнища като едно, което обаче не е onesie-то, което познаваме днес, а по-скоро ранна версия.

Все по-голям брой хора започват да се поддават на тенденцията и през 30-те години това облекло става изключително популярно.

Много мъже започват да носят копринени уанзита като елегантно вечерно облекло. 

Дори Уинстън Чърчил ги е носил!

Повратна точка в историята на onesie-тата е, че дори Уинстън Чърчил е започнал да ги носи, заради удобството им.

Това напълно променя начина, по който хората гледат на облеклото, което днес наричаме "onesie".

Onesie-тата са популярно бебешко облекло

През 50-те години на миналия век се случва бейби бум и onesie-тата започват да стават изключително популярни сред родителите, които се нуждаят от дреха, която да бъде удобна за детето и да го топли в по-студените дни.

В този период, тази дреха вече се носи единствено от бебетата.

Onesie най-накрая се завръща в началото на 70-те години на миналия век, когато книга, наречена "2010: Да живееш в бъдещето", детска книга от Джефри Хойл, смело прогнозира, че всички ще носят такива дрехи в бъдеще.

Настоящето

Днес onesie-тата се носят както от мъже, така и от жени от всички възрасти, най-вече защото са супер удобни и топли.

Много знаменитости са били снимани да носят такъв тип дрехи на публични места. Известни холивудски актьори като Брад Пит са забелязвани да носят onesie-та с различни цветове и шарки.

Лудостта по този тип дреха беше създадена от компания, наречена JumpinJammerz, която произвежда ежедневни облекла за мъже и жени от 1998 г.

Техният продукт първоначално бил замислен за рок групата на Стив Панди, но в крайна сметка се превръща в невероятно популярна дреха и бързо продаван моден артикул в Америка и Обединеното кралство.

Onesie-тата, направени от JumpinJammerz, започнаха да се появяват по MadTV в началото на 2001 г., както и CSI: Лас Вегас.

През 2007 г. onesie-то за възрастни беше много популярен подарък сред знаменитостите и много от тях носеха тези дрехи на наградите Оскар през 2007 г., както и на наградите Еми.

В наши дни компаниите по целия свят продължават да правят onesie-та за възрастни, като непрекъснато ги променят с нови модели и дизайни както за знаменитости като Джъстин Бийбър и Майли Сайръс, така и за обикновените хора.

Onesie все още е много популярен както сред възрастните, така и сред децата, издържайки изпитанието на времето по начин, по който много малко модни тенденции успяват.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay