Да се омъжа ли?

Да се омъжа ли?

В последната минута - или не толкова в последната минута - съмненията относно брака са доста чести. И хората ги изпитват по различни причини. Може да се притеснявате, че вие и вашият партньор не сте достатъчно съвместими. Може би има части от връзката ви, които не работят толкова добре - и смятате, че това може да се превърне в по-голям проблем в бъдеще. Може би имате усещането, че може да има някой друг за вас.

Когато мислите дали трябва да се омъжите или не, може да е полезно да започнете, като помислите какви всъщност са вашите очаквания за брак. Какво означава за вас бракът? Означава ли това да прекарате живота си във вечна хармония с един човек, който ви допълва? Или това е ангажимент, който се поема, като се оценяват всички предизвикателства, които може да доведе?

Всеки брак идва със своите предизвикателства. Дори най-перфектните двойки вероятно ще се сблъскат с трудности. Дори начинът, по който се чувстват един към друг, не се промени, обстоятелствата около тях вероятно ще се променят. Смяна на работно място. Раждане на деца. Една двойка може да се сблъска с неочакван финансов натиск. Обстоятелствата са много.

Сключването на брак с мисълта, че ви очакват някои трудности, макар и да е по-малко идеалистичен и романтичен начин на гледане на нещата, може да ви помогне да бъдете по-реалистични относно това, което може да се случи в бъдеще. Това не означава да се чувствате по-малко развълнувани от бракосъчетанието, но това означава да мислите за това как бихте могли да се адаптирате към промяната, когато тя се случи.

Да се ​​разбираш добре с партньора си, разбира се, е наистина важно. Но никой човек не е напълно перфектен за някой друг. Дори това да не стане очевидно веднага, е доста вероятно да има неща за партньора ви, които ще ви се сторят предизвикателни - или просто объркващи. Докато чувствате, че можете да бъдете себе си около него и има възможност да коментирате тези различия, те не трябва да са голям проблем. Отново става дума за това да се научите да работите заедно - да обсъждате това, което ви е трудно, за да можете да го приемете.

Ако все още се притеснявате от брака, има няколко неща, които бихте искали да опитате.

Първо, поговорете заедно за бъдещето. Да имаш някаква представа за очакванията на другия може да бъде наистина важно. Това не означава да се опитвате да планирате подробно следващите двадесет години - това би било невъзможна задача във всеки случай - но да имате известно разбиране относно мислите на другия за неща като деца, работа, където бихте искали да живеете и т.н., ще бъде полезно, ако ще създавате бъдеще заедно. Изследвайте вашите житейски цели заедно.

Второ, научете се да се справяте с различията. Може да е много по-добре да развиете тази способност по-рано във вашата връзка. Както вече казахме, различията са неизбежни - разликата е в начина, по който се изправяте пред тях.

Трето, съжителството може да помогне. Може да звучи очевидно, но съвместният живот може да ви позволи да се опознаете много по-отблизо. Той може да ви покаже какво би било да виждате този човек всеки ден - и да изградите споделено пространство заедно. Имайте предвид обаче, че понякога двойките могат да имат много различни идеи за това къде може да доведе до такава уговорка.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay