Ефективни начини да защитите дома си от крадци

Ефективни начини да защитите дома си от крадци

В САЩ всяка година се случват около 2,5 милиона кражби, като над 65% от тях са инвазии в дома. Проучване показа, че 46,9% от участниците нямат инсталирана система за сигурност. Също така, 17,2% от запитаните казват, че не заключват входните си врати, докато са в домовете си.

Ето как да предпазите дома си от крадци: 

1. Не публикувайте информация за местонахождението си в социалните мрежи

Всички споделяме части от живота си в социалните медии, но публикуването на информация за вашето местоположение може да бъде много опасно. Крадците, вероятно следят вашите постове. Ето защо трябва да се въздържате от разкриване на местоположението, когато публикувате снимка или уведомявате другите за предстоящи пътувания. Освен това не споделяйте ежедневието си онлайн, тъй като крадците ще имат ясна представа кога да влязат в дома ви. 

2. Оставете радиото си включено, докато сте далеч от дома

Повечето крадци ще почукат на вратата или ще позвънят на звънеца, преди да решат да нахлуят в къща. Ако не чуят абсолютно никакъв звук, те ще решат да влязат. Ако обаче чуят телевизор или музика, идваща от вътрешността на къщата, вероятно ще си тръгнат, мислейки, че някой се е прибрал. Ето защо да оставите радио включено, докато сте далеч, може да е добра идея.

Ако сте на почивка, можете да си купите смарт контакт и да включвате и изключвате радиото дистанционно. Сутрините и ранните следобеди са най-популярните времена, в които крадците избират да направят своите кражби.

3. Унищожавайте поверителните документи, от които не се нуждаете

Кражбата на самоличност може да звучи като нещо, което би се случило само във филм, но това присъства много в реалния живот. Документите, показващи вашата финансова информация, лични данни и дори нежелана поща, могат да бъдат привлекателни за крадците. Ето защо трябва да изхвърляте всички документи, от които вече не се нуждаете. И ако имате нужда от тях, трябва да ги приберете на сигурно място, където крадците ще имат проблеми с намирането им.

4. Добавете защитен филм към прозорците си

Защитното фолио за прозорци е тънка, прозрачна пластмаса, която предпазва прозорците ви от влизане с взлом. Тяхната работа е да добавят сила към вашите прозорци и, в случай че крадец се опита да нахлуе, те значително затрудняват това. 

5. Създайте примамка, като поставите някои ценности на очевидно място

Понякога крадците не се обезсърчават от аларма или охранителни камери. Те ще нахлуят възможно най-бързо и ще грабнат всичко, което намерят, преди полицията да дойде. И тъй като нямат много време, ще се насочат към най-често срещаните скривалища, като нощно шкафче или килер. Като се има предвид това, вземете кутия и поставете в нея малко фалшиви пари, бижута и безсмислени хартии и ги оставете да мислят, че са откраднали ценни неща.

6. Сложете телевизионен симулатор

Независимо дали сте на почивка или отсъствате само за няколко часа, фалшив телевизор може да ви осигури защита от потенциални крадци. Има много модели с вградени сензори и таймери, така че можете да ги програмирате да работят, когато пожелаете. Те имат способността да симулират цветовите промени на истински телевизор. За щастие те консумират по-малко енергия от обикновен телевизор, така че не е нужно да се притеснявате за сметката за ток. 

7. Запознайте се със съседите си

В малки и тесни общности кражбите изглеждат доста необичайни. Това е така, защото всички се познават и се грижат за благосъстоянието на всички. Дори и да сте далеч, съседът ви ще следи за съмнителни хора, които може да дебнат дома ви. 

8. Поставете чаша мъниста зад вратата си

Независимо дали сте далеч или сте в дома си, можете да поставите чаша, пълна с мъниста, точно зад входната врата. Ако някой влезе в къщата ви, най-вероятно ще разпилее мънистата навсякъде. Така ще разберете дали някой е влизал в дома ви. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay