Жените харесват повече мъже с бради

Жените харесват повече мъже с бради

В миналото носенето на дълга брада се смяташе за признак на немърливост и изразяваше неподдържаността на мъжете. На днешно време брадата бързо си проправя път към света на модата. В наши дни брадата се приема като стилно допълнение към мъжката визия. Не ни вярвате? Просто отворете Инстаграм и ще се убедите, че е така!

Оказва се, че мъжете с брада са много по-привлекателни за противоположния пол.

Мъжете, които бръснат брадата си, прекарват средно 3350 часа от живота си в банята, според статистиката. Може би това е причината носенето на брада да се превърне в голяма тенденция през последните години. Добрата новина е, че това не само спестява време на мъжете, но и привлича повече жените. Има едно условие обаче- брадата трябва да бъде поддържана. Което означава да бъде чиста и подстригана. 

Жените харесват повече мъже с бради

Колкото и изненадващо да звучи, жените намират мъжете с брада за по-добре изглеждащи, което увеличава шансовете на последните да намерят по-скоро романтичен партньор. Да не говорим за факта, че брадите помагат на мъжете да се откроят от тълпата, засенчвайки тези без бради.

Жените харесват повече мъже с бради

Учени от няколко австралийски университета, както и от университета в Турку във Финландия се заинтересуваха от тази тенденция и решиха да разберат отношението на жените към тази мъжка характеристика и да разберат защо жените предпочитат мъже с брада.

Жените харесват повече мъже с бради

Около 8 500 жени били поканени да участват в експеримента и им били показани снимки на едни и същи мъже: на едната снимка с брада, на другата- без.  Участниците били помолени да оценят привлекателността на тези мъже и дали биха обмислили да започнат връзка (дългосрочна или краткосрочна) с тях.

Повечето жени отбелязват, че намират мъжете с бради за по-добре изглеждащи и искат да имат дългосрочни отношения с тях, докато мъжете без бради били по-предпочитани за краткосрочни взаимоотношения. Възможно обяснение за това би могло да бъде, че брадата изразява по-голяма мъжественост.

Жените харесват повече мъже с бради

Освен това брадите омекотяват черти, които се считат за твърде мъжествени или дори женствени, което кара мъжете да изглеждат по-привлекателни.

Така че, мъже, ако искате да започнете сериозна връзка, изхвърлете бръснача и оставете брадата си да порасне.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


0 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay