Защо стенанието по време на секс е полезно

Защо стенанието по време на секс е полезно

Стонът по време на секс естествено разпалва ситуацията. Въздишките обикновено служат като невербален сигнал, че нещата вървят страхотно. Според проучване от 2012 г., стоновете и дори по-силните звуци са сигнали за по-удовлетворяващ сексуален живот.

И все пак, мисълта да започнете да прибавяте няколко допълнителни звуци може да бъде стресиращо, ако не сте го правили преди. Последното нещо, което бихте искали, е да звучите като отегчена филмова звезда. А за някои, особено за тези със съквартиранти, мисълта за шумен секс ги кара да потръпват.

Защо хората стенат по време на секс? Много е просто – възбудени сте. Жените стенат по време на секс, за да съобщят на партньора си, че се наслаждават на това, което прави. Мислите за това като тласък в правилната посока, изпълнен с удоволствие отговор, че партньорът прави всички правилни неща. И нека бъдем честни – често стенанието е неволен отговор на всичкото физическо натоварване.

Обаче хората също стенат, когато им е скучно или неудобно. Партньорът не трябва да се опитва постоянно да разбере дали стонът е от удоволствие или от болка. Ако нещо ви боли или не се чувствате удобно, поговорете с партньора си.

Как стенанието може да разгорещи секса? Някои изследвания показват, че колкото повече се наслаждавате на сексуалното преживяване, толкова по-трудно стоновете могат да бъдат спрени. Вашите собствени звуци могат да служат за засилване на вашата възбуда. Така ще освободите задръжките си.

Пускането на няколко въздишки може да направи оргазмите ви по-добри. Когато една жена стене по време на секс, гърлото й се отваря, дишането й се забавя и мускулите на тазовото дъно се отпускат. А това може да доведе до умопомрачителен оргазъм.

Трябва ли да стенете? Ако това не е вашето нещо, не е голяма работа. Има хора, които мълчат по време на секс и не искат да вдигат шум – това е нормално. Шумът помага на някои да се възбудят, а на други той им пречи. Понякога силен стон или дори писък отговаря на настроението ви, а понякога предпочитате да се насладите на удоволствието тихо. Просто направете това, което ви кара да се чувствате добре.

Трябва ли да стенете, за да симулирате оргазъм? Момичета, не го правете. Дори да сте го правили в миналото, това няма да помогне на сексуалния ви живот. Стоновете могат да бъдат положително подкрепление и да дадат на вашия човек увереност, но симулирането изпраща смесен сигнал. Като симулирате, учите партньора си да прави неща, които не работят за вас.

Има ли правилен начин да стенете? Не мислете дали стенете твърде тихо или твърде шумно. Когато забиете в тези мисли, страстта ще си отиде. Вместо това поемете дълбоко въздух, насладете се на момента и оставете тялото и устата ви да правят каквото си поискат.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay